У току Ликовна колонија „Осмех Костолца”

У организацији Ликовног удружења „Кевро” а под покровитељством Градске општине Костолац у току је Ликовна колонија „Осмех Костолца” која је окупила велики број уметника из Пожаревца, Београда, Панчева, Руме и Костолца. Колонија је кренула са радом 3. јула, а завршава се 7. јула. Овогодишњи сазив окупио је 16 углавном већ остварених уметника на ликовној сцени, који у прелепом амбијенту Костолца стварају нова уметничка дела која ће бити изложена у Библиотеци у Костолцу.

 

 

Председница Ликовног удружења „Кевро”, Виолета Кевро је истакла да се ове године очекују јако добри радови те да ће сваки учесник оставити по два дела, која ће једним делом бити поклоњена установама.  Тема је везана за назив колоније „Осмех Костолца” што значи да је врло опширна. „Све оно што нас чини срећнима, добрима и лепима, све оно што мами осмех на лице и што може да стане на слике, све то може да се уврсти у тему колоније. Поента ове, али и свих других колонија, није само да уметници раде, већ да се друже, размењују позитивну енергију, која је, како можемо приметити, утицала и на квалитет и број радова до сада”, рекла је Кевро”.

Позитивне утиске са колоније пренео је и Миодраг Елезовић магистар сликарства из Земуна. „Костолац ће добити од значајних аутора дела која ће остати у трајном власништву града. С обзиром да сам први пут у Костолцу, фасциниран сам природом и окружењем, атмосфера је заиста сјајна и препоручио бих свим људима из већих средина, односно средина које су урбане и веће да долазе у мање, које имају шта да понуде”.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!