Ширење топлификационе мреже на локацији „ТПС Градска пијаца”: Радове обишла руководства Пожаревца и Костолца

Градска општина Kостолац је крајем прошле године направила стратегију развоја Градске општине Kостолац за 2019.годину са пројекцијама за 2020 и 2021. годину којом је предвиђено да се у наредне три године одраде пројекти за ширење комплетне топлификационе мреже, комуналне и путне инфраструктуре, али и реализују пројекти који ће допринети заштити животне средине.

 

 

Што се тиче ширења топлификационе мреже урађена су три пројекта, и то за Базенску улицу на Каналу, Кобалову у Старом Костолцу и на локацији „ТПС Градска пијаца” . Укупна вредност ових инвестиција  је око 60 милиона динара, а максималних прикључака око 100.

Почетком јуна започели су радови на изградњи топлопредајне станице прикључног топловода дистрибутивне топлификационе мреже и типских прикључака на локацији „ТПС Градска пијаца” у Костолцу. Радове су обишли градоначелник Пожаревца, Бане Спасовић и председник Градске општине Kостолац Серџо Kрстаноски са сарадницима.

Коначно после 30 година сви корисници и власници локала ће добити прикључак за топлификацију, односно преко 55 објеката, а вредност самих радова на овој локацији је преко 40 милиона динара” – рекао је Kрстаноски и додао да су радови у Базенској улици на Каналу у току, и да се завршетак тих радова планира почетком августа. А након тога очекује се и почетак радова на ширењу мреже у Kобаловој улици у Старом Kостолцу.

Такође Крстаноски је истакао да ће до краја августа бити завршена и четири пројекта за водоводну мрежу од стране ЈКП „Водовод и канализација“ , а до краја јула пројекти за 17 улица за канализациону мрежу.  Значајно је напоменути да ће ребалансом буџета бити обезбеђена средства за још шест пројеката чиме ће цела територија Градске општине Костолац бити покривена водоводном и канализационом мрежом.

Када је реч о путној инфраструктури Град Пожаревац је издвојио више од 52 милиона динара за  асфалтирање улица, ојачавање коловозне конструкције, израду тротоара, а 14 милиона динара  издвојено је из летњег одржавања, рекао је Крстаноски и додао да се у скорије време очекује почетак радова на асфалтирању самог улаза у Костолац тачније Улице Трудбеничке и Боже Димитријевића.

Мислим да смо за годину дана постигли максималан ефекат, а то је да решавамо инфраструктуру Градске општине Костолац, подвукао је Крстаноски.

Он је захвалио свим грађанима који уредно достављају дописе општини, јер само заједничка сарадња грађана, општине и Града доприноси решавању свих проблема у Костолцу.

Према речима градоначелника Пожаревца, Банета Спасовића једна од главних кочница у решавању одређених проблема у Градској општини Kостолац јесу нерешени правно – имовински односи.  На решавању тих проблема интензивно се ради захваљујући доброј сарадњи са ЈП „Електропривреда Србије” и Владом Републике Србије. „Велики број објеката па и објекат пијаце добили смо на управљање и то смо пренели Градској општини на коришћење”– истакао је Спасовић.

Он је најавио почетак завршних радова на обилазници Пожаревац и Kостолац, што ће у знатној мери скратити време путовања између ова два места и растеретити саобраћај који пролази старим путем кроз насељена места између Пожаревца и Kостолца.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!