Пријаве у току: Први костолачки пливачки маратон „VIMINACIUM OPEN WATER”

У петак, 28. јуна у просторијама Центра за културу „Костолац”, одржана конференција за медије поводом организовања првог костолачког пливачког маратона, који ће се одржати 20. јула на градској плажи „Топољар”.

Организатор манифестације је Центар за културу Kостолац, а стручно – техничку подршку пружиће Пливачко спорстско удружењe „ТРИ СВИМ” . Покровитељ манифестације је Градска општина Kостолац.

 

 

Пливање на отвореним водама је грана водених спортова која из године у годину доживљава све већу експанзију у свету као и код нас, па у складу са тим и у нашем граду уочена је потреба за организовањем овакве врсте спортске манифестације.
На програму су две пливачке трке и то промотивна „Мамут Вика” за најмлађе на стази дугој 400 метара и „VIMINACIUM OPEN WATER”- главна трка 3.86 километара.
Право наступа имају сви пријављени домаћи и страни такмичари оба пола, без ограничења. Kотизација за учешће у главној трци наплаћује се 1.000 динара, док се за ревијалну трку котизација не наплаћује.

 

 

О значају пливачког маратона за наш град, говорила је Маријана Божић, чланица Већа Градске општине Kостолац задужена за ресор спорта и културе.

Већ дуги низ година ГО Костолац се труди да плажа „Топољар”да буде оно што заправо и јесте – костолачко море. Сваке године настојимо да „Костолачко лето”испунимо садржајима којима би наши суграђани учествовали како активно, тако и рекреативно. Локална самоуправа ГО Костолац препознала је значај ове спортско-туристичке манифестације и показала спремност да својим капацитетима помогне, рекла је Божић изразивши наду да ће манифестација постати традиционална и да ће из године у годину окупљати све већи број такмичара.

 

 

 

Нешто више о спортској манифестацији, програму, правилима и пријавама за такмичење, рекла је Светлана Ђаловић, председница Пливачког спорстског удружења „ТРИ СВИМ” . Она се том прилком захвалила ГО Костолац и Центру за културу „Костолац” који су подржали ову манифестацију.

Заједничким снагама се већ месецима трудимо да направимо што лепши догађај у ком ће сви моћи да уживају што самим учешћем или као гледаоци. Такмичење се одвија по правилима ФИНА, ПСС и СДММП и бодује се у оквиру „СрбОпенКуп” . Сваки такмичар наступа на сопствену одговорност што потврђује сопственим потписом на изјави о одрицању од одговорности. Малолетне особе наступају уз сагласност родитеља или старатеља. Временски лимит трке „VIMINACIUM OPEN WATER” је 60 минута од доласка првог пливача у циљ, рекла је Ђаловић позвавши све заинтересоване да се пријаве за овај догађај путем линка на https://www.facebook.com/trisvim/ где се налази пријава за трку  https://trka.rs/

Крајњи рок за пријаву је до 12.07.2019. године до 12:00 часова.

Ова манифестација прва је овакве врсте, али већ пуно обећава љубитељима спорта, поготово онима који желе да виде нешто ново, чему у нашем граду нису имали прилику да присуствују раније.

Организатор ће свим учесницима главне трке који успешно испливају целу дужину стазе доделити уникатне финишерске медаље. За све учеснике је обезбеђена окрепа у виду угљених хидрата и воћа пре и после трке.

Важно је напоменути да ће о безбедности пливача бринути „Tri Swim Team” спасилаштво на води са међународном лиценцом Црвеног крста Србије.
Логистичку подршку пливачима на стази пружаће Kајакаши клуба „Весло” из Kостолца.

Пливачка авантура VIMINACIUM OPEN WATER намењена је професионалним спортистима, пливачима аматерима, али и најмлађим такмичарима. Учесници ће имати прилику да теститају своју снагу и издржљивост, на једној од најбезбеднијих пливачких стаза у региону, рекао је в.д. директора Центра за културу „Костолац”Драган Николић и додао да је од недавно трка доступна на највећем директоријуму спортских дешавања, па стим у вези можемо очекивати и велики број спортиста из других земаља, што би допринело туристичкој промоцији нашег града.

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!