На седници Скупштине Градске општине Костолац, Николић изабран за в.д. директора Установе Центар за културу „Костолац”

У уторак, 25.06.2019. године одржана је 11. редовна седница Скупштине Градске општине Костолац, којој је присуствовало 19 одборника. Седницом је председавала Милена Церовшек, председница Скупштине, а у радном председништву били су Рајко Божић, заменик председнице Скупштине и Слађана Петрушић Гутић, секретар Скупштине Градске општине Костолац.

На дневном реду биле су две тачке:

  1. Разматрање и доношење Пословника Скупштине Градске општине Костолац
  2. Разматрање и доношење аката из области избора, постављења и именовања и разрешења и престанка мандата: доношење Решења о именовању вршиоца дужности Центра за културу „Костолац”

 

 

Председница Скупштине, Милена Церовшек упознала је одборнике да се по угледу на Скупштину Града Пожаревца, и у Скупштини Градске општине Костолац планира увођење електронских седница, па је из тих разлог промењен и Пословник Скупштине Градске општине Костолац. Примедбе на нови Пословник изнео је одборник Милан Грубетић, а оне су се односиле на чланове 5. 12. и 49.

Уводно излагање о другој тачки дневног реда дао је председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски предложивши Драгана Николића, дипл. музичког педагога за в.д. директора Установе Центар за културу „Костолац”. До именовања новог в.д директора дошло је јер је досадашња директорка Јелена Шаманц отишла на трудничко боловање. Одборници су већином гласова за вршиоца дужности директора Установе центар за културу Костолац именовали Драгана Николића, дипл. музичког педагога.

 

 

Биографија: Драган Николић, дипл. музички педагог

Рођен је 1988. године у Жагубици, где је завршио основну школу. Од 1998. године почиње да се бави музиком. Паралелно са основном, завршио је и нижу музичку школу у класи проф. Златка Ристића. Након чега завршава средњу музичку школу „Стеван Мокрањац” у Пожаревцу. Дипломирао је 2007. године на Филолошко – уметничком факултету Универзитета у Крагујевцу, одсек дипл. музички педагог. Са педагошким радом почиње да се бави од 2012. године радећи у школама на територији општине Жагубица. Од 2016. до 2018. године помаже у раду Културно-спортског центра „Костолац” и КУД-а „Костолац”, где као члан народног оркестра успешно представља наш град како у земљи тако и у иностранству. Ожењен је и отац једне девојчице.

Након завршетка седнице Скупштине прешло се на одборничка питања. Одборнике је интересовало када ће се решити питање хотела Костолац, који је у стечајном поступку, али и решавање питања рушења надвожњака и аутобуске станице. Такође било речи и запослењу нових радника у Центру за културу „Костолац”.

 

 

О капиталним инвестицијама на територији ГО Костолац, након одборничких питања говорио је председник ГО Костолац, Серџо Крстаноски. Према његовим речима у наредне три године све улице на територији општине имаће уређену комуналну, путну и топлификациону инфраструктуру. Акценат ће бити и на заштити животне средине. „Тренутно се раде пројекти за изградњу канализационе мреже за четири улице у Костолцу, две у насељу Канал и две у насељу Колиште, а завршена су и три пројекта за ширење топлификационе мреже. Тренутно се изводе радови на локацији „ТПС Градска пијаца”, а вредност ове инвестиције је преко 40 милиона динара. Приводе се крају радови на топлификацији Базенске улице на Каналу, а након тога кренуће се са реализацијом пројекта топлифицирања Кобалове улице. Што се тиче  путне инфраструктуре, из буџета Града Пожаревца укупно је издвојено 52 милиона динара за асфалтирање, реконструкцију и насипање сеоских путева. У склопу редовног одржавања путева, тренутно се изводе радови на асфалтирању улице Боже Димитријевића у селу Петка, и Милоша Обилића у Кленовнику, а након завршених радова, асфалтираће се и улица Саве Ковачевића такође у Кленовнику. Од 1. јула планирана је реконструкција и асфалтирање Трудбеничке I фаза и Боже Димитријевића II фаза. У насељу Канал асфалтираће се две улице: Девет Југовића и Михајла Пупина, а у селу Острову улица Лоле Рибара.

2019. годину обележиће и улагање у спортску инфраструктуру. Десет милиона динара биће уложено у уређење спортске хале и изградњу мини – пич терена за мале спортове, рекао је Крстаноски и додао да се од октобра очекује и реализација пројекта Замена, реконструкција и формирање новог дрвореда на подручју града Костолца, као и реконструкција дрвореда и уређење зелене површине у централном парку у Костолцу„.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!