Стабилна производња термоелектрана у Костолцу: У мају 22 одсто више од плана

Укупна производња од почетка године до 1. јуна износи више од три милијарде киловат-часова, што премашује петомесечни план за 7,4 одсто

Термоелектране „Костолац А” и „Костолац Б” и током маја су наставиле да производе електричну енергију са високим степеном поузданости, што је резултирало испоручивањем више од 620 милиона киловат-часова електроенергетском систему ЕПС-а.

Посматрано у односу на план, овај резултат је за 22 одсто већи од очекиване производње за мај. Због ниских температура, током маја је испоручивана и топлотна енергија за даљински систем грејања, тако да је 6.727 МWht предато ЈП „Топлификација” Пожаревац.

Укупна производња од почетка године до 1. јуна износи више од три милијарде киловат-часова, што премашује петомесечни план за 7,4 одсто. Блокови ТЕ „Костолац А” су у поменутом периоду произвели више од 920 милиона киловат-часова, чиме су пребацили план за четири одсто. Блок А1 је пребацио план за осам одсто, а блок А2 за два. У ТЕ „Костолац Б” је такође премашен план и произведено је више од две милијарде киловат-часова, односно девет одсто више од плана. Блок Б1 је премашио план за 11, а блок Б2 за седам одсто.

 

 

Извор: „Енергија Костолац”

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!