Kонференција поводом промоције Омладинско – пионирске школе „Рудар 1993”

У четвртак, 20. јуна одржана је конференција за медије поводом промоције Омладинско – пионирске школе „Рудар 1993”. Оснивање омладинско-пионирске школе фудбала „Рудар 1993”настало је као потреба да се сва деца и млади који тренирају фудбал у Kостолцу окупе на једном месту и да им се обезбеде најбољи услови за тренинге, развијање, талента и фудбалских вештина. Председник ОПК Рудар 1933, Бојан Павловић је изразио велико задовољство, јер је локална самоуправа препознала значај оснивања школе фудбала. „Покренути школу фудбала је озбиљна прича, јер је поред континуитета рада потребна и добра организација рада. Школа фудбала ће се састојати од следећих узрасних категорија и селекција: предпетлића, петлића старијих петлића, пионира и кадета, рекао је Павловић.

 

 

О значају  оснивања школе фудбала говорио је председник Градске општине Kостолац, Серџо Kрстаноски. „Градска општина Костолац, ће увек подржавати овакве пројекте и помоћи клубовима у раду. Пре свега настојаћемо да обезбедимо терене, реквизите и стабилан извор финансирања рада школе. Формираћемо јединствену информациону базу података свих фудбалера на нашој територији и промовисати рад и активности омладинско-пионирске школе фудбала. Такође направићемо одличну сарадњу са омладинским школама на територији Браничевског округа и са Фудбалским савезом Србије. Циљ је да Рудар игра Лигу Западне Србије, јер се одатле стварају играчи за први тим, рекао је Крстаноски.

ОПК Рудар 1933, замишљен је као први корак у опоравку некадашњег великана ФК Рудар Костолац. Сам рад у омладинско-пионирском клубу биће комплексан посао и обављаће га шест тренера, од тога два тренера голмана. Са играчима ће радити Ненад Ивановић, Миша Мушић, Бојан Павловић и Слађан Богдановић, док ће са голманима радити Игор Бура (такмичарске генерације) и Јанковић Ђорђе (основна група), тј. голмани који тек треба да науче основне голманске вештине, рекао је Слађан Богдановић, тренер са УЕФА „Ц” лиценцом.

Он је нагласио да ће ОПК Рудар 1933 званично почети са радом од 1. јула и показати да уме боље, јаче и брже од других.

Циљ школе фудбала је да промовише фудбал и да афирмише што више деце која се баве фудбалом у читавој Градској општини Kостолац и да се добрим и успешним радом створе успешни фудбалери.

 

СНИМАК СА КОНФЕРЕНЦИЈЕ МОЖЕТЕ ПОГЛЕДАТИ ОВДЕ

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!