Конференција за медије поводом организације трећег Kостолочког полумаратона: Пријаве у току

У уторак, 21. маја у просторијама Центра за културу „Костолац” одржана је конференција за медије поводом организације трећег Kостолочког полумаратона, који ће се одржати 14. септембра 2019. године. Том приликом присутнима су се обратили Јелена Шаманц директорка Центра за културу „Kостолац”, председник Градске општине Kостолац Серџо Kрстаноски као и председник Спортског удружења „Маратон тим Пожаревац” Небојша Пућо.

Пријављивање за трку је отворено на сајту Центра за културу „Kостолац”,  „Маратон тима Пожаревац”, и Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла Костолац“ и путем линка https://runtrace.net/kostolac

 

 

Манифестацију организују Центар за културу „Kостолац“, Спортско удружење „Маратон тим Пожаревац“, Археолошки парк Виминацијум, а под покровитељством Градске општине Kостолац.

Трећи Костолачки полумаратон има и веома важну институцијалну подршку локалне самоуправе града Пожаревца, која препознаје, колики значај има ова манифестација за Kостолац, како за развој његових туристичких потенцијала, али и да се  Kостолац уврсти на мапу атлетско – рекреативног тркачког света. Како би се подигао још више квалитет ове традиционалне трке, неизмерну помоћ и подршку пружиће и Спортски савез Града Пожаревца.

Према речима директорке Центра за културу „Kостолац”Јелене Шаманц, поред „Трке легионара“ – главне полумаратонске трке на 21км, биће организована и „Трка задовољства“ на 5 км и „Трка маратончића“ на 100 метара. Старт свих трка биће испред Спортске хале у Kостолцу, док ће пријемни центар, као и финиш трке, бити у Археолошком парку „Виминацијум“.

Припреме за овај највећи спортски догађај у граду већ увелико трају. Организациони одбор је почео са радом још у јануару, како би све протекло без проблема. Биће ангажован и велики број волонтера на готово свим позицијама на стази и циљу.  Такође, као волонтери и учесници биће укључени и наши најмлађи, пре свега малишани дечијег вртића „Мајски цвет“ Kостолац, али и ученици О.Ш „Јован Цвијић“ и и Т.Ш. са домом ученика „Никола Тесла“из Kостолца, рекла је Шаманц и додала да је Kостолачки Виминацијум полумаратон, уписан је на тркачку мапу Европе. Тачније Међународна Асоцијација Атлеских Савеза (ИААФ) само је потврдила прецизност стазе „Трке Легионара“.

Тачније Kостолочки полумаратон поседује сертификат за одржавање трке од Светског удружења маратона и уличних трка (АИМС).

 

 

Председник Градске општине Kостолац Серџо Kрстаноски, говорио је значају полумаратона за наш град.

Градска општина Костолац препознала је значај ове спортске и туристичке манифестације и показала спремност да својим капацитетима помогне. Морам да напоменем да смо веома поносни на наше суграђане који у великом броју, дају подршку нашим гостима. Иза успешне организације Костолачког полумаратона стоји и велики број волонтера којих је прошле године било преко 130. Оригинална стаза за трчање и велико интересовање публике су главна обележја Костолачког полумаратона, који прати одлична организација. Свакако је то знак високог квалитета овог догађаја, који је од великог туристичког значаја за Градску општину Костолац, а наша заједничка обавеза је да ову манифестацију подигнемо на виши ниво, како би остваривала своје потенцијале, рекао је Kрстаноски.

Полумаратон ће бити одржан по правилима који се захтевају приликом организације једног овако великог догађаја. Посебна пажња ће се посветити безбедносним аспектима, што значи да ће бити укључене све надлежне службе, као и лиценцирано обезбеђење. Учеснике очекују на сваких 3 км припремљене окрепне станице са воћем и пићем, што би требало да многоструко помогне полумаратонцима да заврше трку са осмехом на лицу.

О програму трећег Kостолачког полумаратона говорио је председник Спортског удружења „Маратон тим Пожаревац”, господин Небојша Пућо.

Основна новина ове године у организацији полумаратонске трке у Костолцу је да је урађена серификација стазе, што је јако битно због свих учесника. Изненађени смо чињеницом да је број укупно пријављених до данас 94, и пре званичне објаве саме трке. Учесници су задовољни из искуства у предходне две године стартним пакетом, изгледом медаља и мајица, рекао је Пућо нагласивши да стартнина за трку износи 1.000,00 динара, и једна је од најјефтинијих у Србији.

Велики допринос организацији ове спортске манифестације дају бројни спонзори, синдикати, локална предузећа и фирме.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!