ОПK „Рудар-2001″ Kостолац обележио крсну славу Светог Василија Острошког

У присуству бројних гостију, клупског руководства, ветерана, представника Градске општине Kостолац, у недељу, 12. маја 2019. године у службеним просторијама фудбалског клуба ОПK „Рудар-2001“ Kостолац, по православним обичајима обележена је крсна слава, Свети Василије Острошки.

Домаћин овогодишње славе био је председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски, док је улогу колачара за наредну годину преузео потпредседник фудбалског клуба ОПK „Рудар-2001”Kостолац, Дејан Дражић. `

 

 

Обред резања славског колача обавио је прота Стеван Нешић из Острова, који се потом пригодном беседом обратио присутнима.

Домаћин славе, Серџо Крстаноски је изразио велико задовољство бројем окупљених званица, што је поуздан знак да је препознат сав труд који актуелна управа клуба, заједно са играчима пружа да постави клуб на здраве ноге.

Велика је част бити колачар славе фудбалског клуба који има традицију дугу преко 86 година. У  то име пожелео бих да се фудбалски клуб врати на старе стазе и стари пут јер је представљао значајну спортску институцију на територији Градске општине Костолац, с обзиром на дугу традицију и историју постојања. Град Пожаревац и Градска општина Костолац су у 2019. години издвојили преко 54 милиона динара за развој спорта, од тога 18 милиона за функционисање спортских клубова и организација, 24 милиона за одржавање спортских терена и и 10 милиона за уређење спортске хале и изградњу мини – пич терена са вештачком травом. Планирамо да до краја 2019. године направимо Стратегију развоја спорта и да се фокусирамо на развој омладинско – пионирских школа фудбала, кошарке, рукомета и одбојке што ће допринети још бољим спортским резултатима”, рекао је Крстаноски пожелевши пуно успеха фудбалском клубу у будућем периоду на плану спортских резултата.

Нови колачар, Дејан Дражић је преузимајући домаћинство рекао да ће сви у клубу дати свој максимум како би Рудар што пре заиграо у вишем рангу такмичења и тамо остао што дуже. „Желим свима да имају добро здравље, да их прати срећа, а играчима да постижу што боље резултате”– додао је Дражић.

Након обреда резања славског колача и беседе, одржан је свечарски славски ручак.

Међу присутним званицама били су и помоћник градоначелника Пожаревца, Драган Костић, председница Скупштине Градске општине Костолац, Милена Церовшек, председник ФСР западне Србије, Бранко Стојаковић, чланови Управе ОПK „Рудар-2001″ Kостолац Срђан Радовановић, Маријан Копун, Миле Ћурчић, и бројни други гости.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!