Површински коп „Дрмно”: Већа производња откривке

 

Производња угља од почетка године је стабилна, предвидива, континуирана и у складу са потребама термоенергетских капацитета

На Површинском копу „Дрмно” у марту су ископане 713.243 тоне угља, подаци су Службе за праћење и анализу производње. На депонијама је на крају месеца било 224.409 тона угља. За три месеца рада у овој години ископано је 2.309.349 тона угља, што је на нивоу плана.

 

 

Угаљ се од почетка године са копа „Дрмно” одвози и за потребе термоелектране „Морава” из Свилајнца. За три месеца је укупно издвојено 71.340 тона ситног угља. Производња угља од почетка године је стабилна, предвидива, континуирана и у складу са потребама рада и ангажовања термоенергетских капацитета инсталисаних у Kостолцу, речено нам је у Служби.

Рударским системима за откривање угља, према обрађеним подацима о производњи откривке, у марту је откопано 3.654.905 кубика чврсте масе, што је за 14 одсто више од плана. Од почетка године рударским системима за откривање угља откопано је 8.939.461 кубних метара чврсте масе. У односу на први квартал прошле године остварен је раст производње откривке за 367.096 кубика.

Извор: „Енергија Kостолац”

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!