Одржан 25. „Концерт за маме и даме”

Поводом 8. марта – Дана жена у препуној позоришној сали Дома културе у Костолцу, одржан  је концерт песама и игара Културно уметничког друштва „Костолац”.

Председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски је том приликом уручио симболичне поклоне свим припадницама лепшег пола, а затим је и свечано отворио концерт честитајући свим дамама празник.

 

Драге даме, желим вам добродошлицу на концерт песама и игара Kултурно уметничког друштва „Kостолац”, који приређујемо вама у част већ 25. година за редом, поводом обележавања Међународног дана жена.  Данас одајемо захвалност свим женама, мајкама, супругама, кћеркама и сарадницама без којих не бисмо били оно што јесмо. “ – рекао је Крстаноски и додао „Желим вам да будете јаке, сигурне у себе, образоване и посвећене, а локална самоуправа је ту за вас да вам обезбеди бољу и сигурнију будућност”.

 

 

На традиционалном осмомартовском концерту представиле су се су све селекције фолклорних ансамбала као и вокални солисти и народни оркестар. Смењивале су се игре из Западне Србије, Влашке, из Доње Јасенице, Пчиње, Игре из Србије и Босилеградског Крајишта, а целовечерњи програм употпунили су и вокални солисти Марија Дражић и Слободан Јанковић. Дом културе у Kостолцу био је испуњен великим бројем  посетилаца који су гласним аплаузом поздрављали свако извођење старих игара.

Концерт је организовало Културно уметничко друштво „Костолац”у сарадњи са Центром за културу „Костолац” , а под покровитељством Градске општине Костолац.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!