Održan Novogodišnji koncert Baletskog studija „Amadeus”

Pred brojnom publikom u Domu kulture u Kostolcu, 27. decembra održan je tradicionalni Novogodišnji koncert Baletskog studija „Amadeus”.

Baletski studio „Amadeus”ove godine obeležio je 25 godina rada i postojanja. Za te dve i po decenije postigao je velike rezultate. Na gotovo svim takmičenjima je veoma zapažen po uslađenosti, originalnim idejama i po sjajnim scenskim nastupima. Osnivač i umetnički rukovodilac je Maja Skenderović – Bonić, a sa izdvojenim odeljenjem u Kostolcu nastavu vodi Ana Lukić.

Koncert je otvoren nastupom baletske grupe, izdvojenog odeljenja u Kostolcu, koreografijom Rim, koju je pripremila Ana Lukić.

U Amadeusu je najznačajnije da se deca pravilno razvijaju od najranijeg životnog doba, da sa osmehom na licu napreduju iz dana u dan i što izrastaju u divne i odgovorne ljude”- rekla je Maja Skenderović – Bonić, nosilac Oktobarske nagrade Grada Požarevca i Nagrade za životno delo u baletsko – koreografskom stvaralaštvu.

Značajno je napomenuti da Baletski studio „Amadeus” već dve godine nastupa u najpopularnijem serijalu za decu na TV „Pinku” u „Pinkovim zvezdicama”. Specijalan gost na koncertu bila je Emilija Mitrović, koja se takmičila u prošlogodišnjem serijalu popularnog takmičenja.

Takođe gost na Novogodišnjem koncertu Amadeusa bila je Muzička škola „Stevan Stojanović Mokranjac”, odnosno hor pod dirigentskom palicom Marije Ničić, koji je otpevao duhovnu pesmu „Marijo slavna”.

Tokom večeri smenjivale su se baletske grupe gotovo svih uzrasta od 3 do 15 godina, a publika ih je nagrađivala gromoglasnim aplauzima.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!