Zanimljiva novogodišnja radionica za mališane Vrtića „Majski cvet“

 

U susret novogodišnjim praznicimaBiblioteka u Кostolcu, Odeljenje Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović” Požarevac u saradnji sa Vrtićem „Majski cvet” iz Кostolca organizovala je u sredu, 26. decembra 2018. godine u vrtiću  „Majski cvet“ u Кostolcu, radionicu za decu koja se završila predstavom NOVOGODIŠNJA PRIČAONICA.

Radionicu su osmislile Renata Minić, diplomirani bibliotekar savetnik i Nevena Vuksanović, diplomirani bibliotekar.

 

„Radionica je kulturno – edukativnog karaktera, sa ciljem da se kod dece predškolskog uzrasta razvije mašta, ljubav prema knjigama i potreba da koriste fond Biblioteke. Na osnovu priče „Spasavanje Deda Mraza“ koju su napisali Ljubitelji fantastike iz Кostolca, koji se sastaju u Biblioteci u Кostolcu, napisan je scenario za kratku pozorišnu predstavu. Predstava je  interaktivna, jer su se će deca iz Vrtića aktivno uključivana u priču, kroz propitivanje i analizu likova” – rekla je Renata Minić, rukovodilac kostolačkog odeljenja požarevačke Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“.

U realizaciji radionice učestovali su : glumci Dejan Milošević i Vesna Ljubisavljević, Tadija Vuksanović, učenik 5. razreda Osnovne škole „Jovan Cvijić” iz Kostolca, članovi  Ljubitelja fantastike iz Kostolca Željko Miladinović i Miljan Đurđević, vaspitačice i deca iz Vrtića „Majski cvet“ kao i bibliotekari Renata Minić i Nevena Vuksanović. 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!