Edukacija novinara u Braničevu za izveštavanje o istražnim i sudskim postupcima

Jednodnevni seminar – obuka za lokalne medije  „Lokalni novinari i pravosuđe – izveštavanje o sudskim i istražnim postupcima” održaće se u petak u Požarevcu.

Seminar je namenjen novinarima, urednicima i vlasnicima lokalnih medija, kao i dopisnicima beogradskih medija  i medijskim profesionalcima iz Braničevskog okruga. Obuku će voditi Gordana Konstantinović, advokat, stručnjak za medijsko pravo. Govoriće i predstavnici Udruženja novinara Srbije, Kristina Kovač i Nino Brajović.

Svrha  projekta jeste edukacija novinara u Braničevskom okrugu za izveštavanje o istražnim i sudskim postupcima, o radu pravosudnih organa, o zakonskim okvirima koji propisuju šta je dozvoljeno, a šta ne prilikom izveštavanja o nesrećama i krivičnim delima, kao i za rad na istraživačkim temama u vezi sa pravosuđem, na temu korupcije i privrednih prestupa, radi unapređenja profesionalnih i etičkih standarda.

Cilj seminara je da se preduprede eventualne  tužbe i sudski sporovi, koji su u porastu upravo zbog nedovoljnog poznavanja ove osetljive materije

Seminar organizuje preduzeće za reklamne usluge, medije i odnose sa javnošću  „PRESENTING MEDIA ”, u sklopu projekta koji sufinansira Ministarstvo kulture i informisanja, a održava se u petak, 30. novembra, u sali „Milena” hotela „Dunav” u Požarevcu. Početak seminara je u 11 časova.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!