Požarevac: SNS obeležila stranačku slavu

 

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Požarevcu danas je u svojim prostorijama svečano obeležio krsnu slavu Svetu Petku. 

Proslavi slave SNS-a prisustvovao je veliki broj članova i simpatizera stranke, kao i direktori javnih preduzeća i ustanova.

Domaćin slave Bojan Ilić presekao je slavski kolač i preneo kolačarstvo Ivanu Joviću, koji će naredne godine biti domaćin slave.

Bojan Ilić se tom prilikom obratio prisutnim zvanicama i izrazio veliko zadovoljstvo što je Srpska napredna stranka danas bila domaćin velikom broju gostiju.

„Za mene je velika čast što sam današnji kolačar slave. Čestitam svim vernicima i članovima SNS ovaj veliki praznik posvećen Prepodobnoj mati Paraskevi. Poželeo bih svima puno zdravlja, sreće i blagostanja u životu, u iščekivanju da će svaka naredna godina biti još bolja za sve građane i da živimo u miru i ljubavi” – rekao je Bojan Ilić.

 

 

Sveta Petka je rođena u gradu Epivatu, kod Kalitrakije u Maloj Aziji krajem 10. veka, poticala je iz imućne i pobožne porodice, a prema nekim izvorima poreklom je Srpkinja. Zamonašila se posle smrti roditelja u crkvi Svete Sofije u Carigradu, a posle toga je provela godine u pustinji u postu, molitvi i usamljeničkom životu. prema predanju, u snu joj se javio anđeo i uputio je u otadžbinu da širi veru Hristovu.

Njene mošti su prenošene mnogo puta, a na molbu kneginje Milice, počivale su i u Beogradu. Danas se u kapeli Svete Petke nalazi samo njen mali prst.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!