Održana 10. redovna sednica Veća Gradske opštine Kostolac

U četvrtak, 04. oktobra 2018. godine održana je 10. sednica Veća Gradske opštine Kostolac, kojom je predsedavao predsednik Gradske opštine Kostolac, Serdžo Krstanoski. Većnici su između ostalog razmatrali molbe građana za širenje toplifikacine mreže, kao i molbe za omogućavanje plaćanja priključka na toplifikacionu mrežu na nekoliko rata.

Većnici su razmatrali Izjašnjenje rukovodioca grupe za budžet, finansije, javne nabavke, statistiku i informacione tehnologije i komunikacije u Upravi Gradske opštine Kostolac o sredstvima koje je moguće osloboditi i vratiti u budžet grada Požarevca.

Pored toga Veće Gradske opštine Kostolac je razmatralo predlog za izmenu Plana javnih nabavki za 2018. godinu i predlog odluka o pokretanju postupka javnih nabavki. Veće je dalo saglasnost i na Razvojni plan MZ Petka za period od 2019. do 2021. godine.  Razvojni plan obuhvata asfaltiranje deset ulica, zamenu spoljne fasade na Domu kulture, rekonstrukciju niskonaponske mreže, izradu trotoara od centra sela do škole, ugradnju ulične rasvete od Petke do Kostolca,…

U nastavku sednice Veća razmatran je i predlog rešenja o imenovanju Radnog tela za vršenje nadzora nad izvođenjem radova po JN broj 1.2.15. Zamena rekonstrukcija i formiranje drvoreda na području Grada Kostolca, kao i rekonstrukcuija drvoreda i uređenje zelene površine u centralnom parku u Kostolcu.

Takođe razmatran je i predlog Odluke o obrazovanju institucionalne radne grupe ROMACTED programa, čiji je cilj jačanje posvećenosti institucija, njihovih kapaciteta, znanja i veština u radu na inkluziji Roma i Romkinja.

Dnevni red sa 10. redovne sednice Veća Gradske optšine Kostolac možete pročitati OVDE.

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!