U Kostolcu obeležen Međunarodni dan Dunava

 

Međunarodni dan Dunava, obeležen je na Sportsko rekreativnom centru“Kostolac“ programom koji je ove godine posvećen najmlađima i njihovoj edukaciji o očuvanju dunavskog ekosistema. Deca iz vrtića „Majski cvet“ su tom prilikom dajući svoj doprinos obeležavanju ovog veoma značajnog praznika simbolično puštala brodiće od papira.

Nastavljajući tradiciju obeležavanja Međunarodnog dana Dunava nastojimo da informišemo javnost, edukujemo i podignemo svest o zaštiti jedne od najlepših evropskih reka, kao i da istaknemo odgovornu ulogu svakog od nas u njenom očuvanju. Današnji dan je idealna prilika da ukažemo ljudima na prednosti reke i života na reci, ali i da skrenemo pažnju javnosti na opasnost koju nosi nemaran odnos prema ovom resorsu – rekla je sekretar Ekološkog društva „Zora“ Danijela Antić.

Obeležavanje Dana Dunava organizovao je Kulturno – sportski centar Kostolac u saradnji sa vrtićem „Majski cvet“, Ekološkim društvom „Zora“ i ULUK „Artom“, a pod pokroviteljstvom Gradske opštine Kostolac.

 

 

Međunarodni Dan Dunava se obeležava u 14 evropskih zemalja potpisnica Međunarodne konvencije o saradnji na zaštiti i održivom korišćenju reke. Konvencija je osnov za saradnju država radi zaštite najveće evropske reke na čijem slivu živi više od 80 miliona ljudi. Svake godine broj partnera, gradova i građana koji su uključeni u kampanju je sve veći i na taj način poruka o važnosti očuvanja i zaštite reka i racionalnoj upotrebi vodenih resursa stiže do sve većeg broja ljudi.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!