Postizanje konačnog dogovora i rešavanje problema vanpijačne prodaje

 

Dana, 28.05.2018. godine sa početkom u 11,00 časova, u skupštinskoj sali, predsednik Gradske opštine Kostolac, Serdžo Krstanoski, po drugi put sastao se sa prodavcima koji izlažu robu radi prodaje van kruga pijace. Sastanku se ovaj put odazvao veći broj prodavaca, a bili su prisutni još i zamenik predsednika Gradske opštine Kostolac, Dalibor Ilić, pomoćnik predsednika Gradske opštine Kostolac, Jugoslav Marković i Nenad Đorđević, radnik JKP ,,Komunalne službe“ – RJ Kostolac.

Tema sastanka je bila postizanje konačnog dogovora i rešavanje problema vanpijačne prodaje.

 

 

Sastanak je otvorio predsednik Gradske opštine Kostolac, Serdžo Krstanoski, zahvalivši se prisutnima što su se odazvali pozivu i došli na sastanak. Na samom početku, upoznao je novoprisutne prodavce, odnosno one prodavce koji nisu prisustvovali prethodnom sastanku, sa Odlukom o komunalnom uređenju poseban akcenat stavio je na krajnji rok za postupanje po pomenutoj odluci, a to je 01. jun, kada će Komunalna inspekcija i Komunalna policija postupati po važećim propisima, što nosi sa sobom niz sankcija, a koje su veoma štetne i za njih, kao prodavce, ali i za Komunalnu službu. Upravo iz tog razloga bilo je neophodno održatgi ovaj sastanak na kome se mora postići dogovor o likaciji prodaje u krugu pijace, raspodeli prodajnih mesta, dimenzijama prodajnih mesta, kao i svim drugim važnim pitanjima vezanih za ovu temu.

Nenad Đorđević, zaposlen u JKP ,,Komunalne službe“- RJ Kostolac, rekao je da je Komunalna služba spremna da izađe u susret svim prodavcima polovne robe i da će se starati da svako ima svoje prodajno mesto, kao i to da će se voditi računa o tome da građani sa teritorije Gradske opštine Kostolac imaju prednost u odnosu na prodavce koji dolaze iz drugih gradova.

Na kraju sastanka, dogovoreno je da se 31. maja izvrši merenje, obeležavanje i raspodela prodajnih mesta, kao i da se u narednih par meseci prostor predviđen za prodaju polovne robe uredi.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!