Održana izložba slika Snežane Milošević

 

Biblioteka u Kostolcu, Odeljenje Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ Požarevac, izložbom Snežane Milošević, slikarke i  predsednice Udruženja likovnih stvaralaca SPEKTAR iz Kostolca, započela je sa nizom likovnih izložbi, sa ciljem da se zavičajnim umetnicima pruži prilika da izlože svoje radove.

 

 

Snežana Milošević,  živi i radi u Kostolcu.

Bavi se slikarstvom, aktivno od 2002. godine. Jedan je od osnivača udruženja Art i udruženja Spektar.Pokrenula je prvu likovnu koloniju u Kostolcu. Inicijator je projekta „Restauracija tri ikone Uroša Predića u crkvi  Sv. Georgija u Starom Kostolcu. Samostalne izložbe je imala u: Beogradu (Pres-centar), u Požarevcu i u Rakovici (Beograd).

Kolektivne izložbe je imala u Kostolcu, Požarevcu, Novom Sadu, Beogradu, Nišu, Čačku, Rakovici, Smederevu, Lapovu, Gračanici, Žagubici, Milanovcu, u gradu Galatone u Italiji…

Ovo je njena prva samostalna izložba u Kostolcu.

Što se tiče likovnih kolonija – organizator i učesnik je kolonije „Kostolac“ (2008-2010, 2012-2017), učesnik kolonije Požarevac, Duhovni susreti Rakovica,  PREMIO ARTE COSEANO -Italija….

Predsednik udruženja likovnih stvaralaca Kostolac „SPEKTAR“, član Udruženja železničara Srbije.

Na svečanom otvaranju izložbe slika ove talentovanje Kostolčanke, 17. maja 2018. godine, posetioci su imali prilike da uživaju i u recitovanju pesama Aleksandre Vujčić, kao i u izvođenju pesama zavičajnih muzičkih umetnika Marije Stojićević i Slobodana Jankovića.

Izložene slike Snežane Milošević moći će da se pogledaju do 31. maja 2018. godine.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!