Održana promocija knjige „Ples tišine“ Slavice Pejović

 

U Biblioteci u Kostolcu, Odeljenju Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ Požarevac, u utorak 17. aprila 2018. godine predstavljena je knjiga zavičajne književnice Slavice Pejović „Ples tišine“. O knjizi su, pored autorke, govorili i Milisav Milenković, književnik, dramaturg, predsednik Braničevsko-stiške zajednice i Slavica Jovanović, profesor srpskog jezika i književnosti, pisac, književni kritičar i jedna od urednica lista „Majdan“. Odabrane stihove iz knjige „Ples tišine“ čitala je Nikolina Lajko.

Muzičkom pratnjom upotpunili su veče Branko Pražić, poznati kantautor, Marija Stojićević i Slobodan Janković, zavičajni muzički umetnici.

 

Slavica Pejović završila je Fakultet političkih nauka – odsek međunarodnih odnosa na Beogradskim univerzitetu. Radila je kao direktor Doma kulture Požarevac, posle toga Centra za kulturu Požarevac, da bi svoju karijeru nastavila kao rukovodilac Biblioteke u Kostolcu. Jedna je od osnivača Kulturno-umetničkog društva Kostolac i prvi potpredsednik Kulturno-umetničkog društva Kostolac.
Pokretač časopisa Majdan, Kluba ljubitelja knjiga Majdan i osnivač manifestacija: Kostolačka žiška i Orfej na Dunavu.
Pesme su joj prevedene na engleski, nemački, makedonski i italijanski jezik i objavljivane u časopisima.
Dobitnik je Povelje kulture Kulturno prosvetne zajednice opštine Požarevac za doprinos razvoju kulture i negovanje kulturnih tradicija i međunarodnog priznanja – Specijalne nagrade za strane pisce grada Galatone.
Predsednica je Kluba ljubitelja knjige „Majdan“, glavni i odgovorni urednik časopisa za književnost, kulturu i nauku „MAJDAN“, član Udruženja književnika Srbije.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!