Ljubiteljima fantastike iz Kostolca dodeljena povelja“NIŠKOG REDA ZMAJA“

Udruženje ljubitelja fantastike Ordo Drakoniš dodelilo je povelju NIŠKOG REDA ZMAJA Ljubiteljima fantastike iz Kostolca za izuzetan doprinos fantastici.

Festival fantastike „TolkiNiš 2018″ koji je održan u Nišu u periodu od 14. do 15. aprila 2018. godine, u organizaciji Udruženja ljubitelja fantastike „Ordo Drakoniš“ i Niškog kulturnog centra, okupio je veliki broj pisaca, filmskih stvaralaca, strip-crtača, udruženja i ljubitelja fantastike iz cele Srbije i regiona. 
Festival koji je tokom oba dana bio otvoren od 11 do 22 časa, otvorio je proslavljenji muzičar i frontment grupe Orthodox Celts, Aca Seltik. Organizatori su priredili bogat program, koji je obuhvatio brojne kreativne radionice, tribine, predavanja, bazar fantastike, kao i igranje društvenih igara u Goblin kutku i projekcije filmova iznenađenja na kraju svakog dana.
U toku prvog dana festivala posetioci su mogli da prisustvuju brojnim radionicama i predavanjima, među kojima su razgovor sa Goranom Skrobonjom i Aleksandrom Tešićem, zatim razgovoru sa nekim od pisaca izdavačkih kuća Otvorena knjiga, Portalibris i Orfelin, potpisivanju knjiga i slikanju, kao i predavanjima „Mitološke paralele u Silmarilionu“ Marka Vasića i „200 godina Frankenstajna“ dr Dejana Ognjanovića i d.v direktora NKC-a Srđana Savića.
Drugi dan festivala fantastike TolkiNiš takođe je počeo kreativnim radionicama – Mala stripska radionica Vladimira Vesovića i radionicom izrade čarobnih štapića i šešira, koju je vodila Ljubica Dolašević iz udruženja Valinor. Svoj serijal knjiga Severna kapija predstavio je mladi autor Danijel Jovanović, zatim Lela Stojanović, je predstavila knjige Vesela veštica Nika, a održano je i predavanja „Izgubljene priče i rana predanja iz Silmariliona“ Marka Vasića, kao i predavanje posvećeno serijalu Harry Potter, pod nazivom „Putovanje Hogvorts Ekspresom“, na kome su učestvovali Darko Stanković, novinar i predsednik udruženja Ordo Draconiš, i blogerka Snežana BookWitch.
Na festivalu TolkiNiš  premijerno je predstavljena nova knjiga poznatog niškog pisca Miloša Petkovića, pod nazivom „Patuljci i vile“, koja je namenjena deci, a takođe je gostovao i poznati pisac knjiga za decu Uroš Petrović.

 

Ljubitelji fantastike iz Kostolca, koji se okupljaju u Biblioteci u Kostolcu, Odeljenju Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ Požarevac, odazvali su se pozivu organizatora Festivala i drugog dana Festivala ponosno na tribini predstavili svoj rad, svoju Biblioteku i preneli pozdrave iz Kostolca i Požarevca. 
Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!