U Biblioteci u Kostolcu predstavljena knjiga „Porodična prepiska kneza Miloša Obrenovića“

U Biblioteci u Kostolcu, Odeljenju Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ Požarevac, u sredu 4. aprila 2018. godine predstavljena je knjiga „Porodična prepiska kneza Miloša Obrenovića“ iz Arhivske zbirke Joce Vujića u Univerzitetskoj biblioteci „Svetozar Marković“, koju je napisala dr Tatjana Brzulović Stanisavljević. O tome šta sadrži porodična prepiska kneza Miloša Velikog i u kojoj meri ona doprinosi obogaćivanju naših znanja o tom značajnom srpskom vladaru, govorio je, pored autorke, i naš istaknuti istoričar Dejan Ristić. Veoma edukativno i zanimljivo predavanje koje je oduševilo Kostolčane.

Tatjana Brzulović Stanisavljević (1965) završila je Šestu beogradsku gimnaziju. Diplomirala je na Fakultetu političkih nauka u Beogradu. Zvanje mastera dobila je na Katedri za bibliotekarstvo i informatiku Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, na kojoj je odbranila i doktorsku disertaciju. U Univerzitetskoj biblioteci „Svetozar Marković“ radi od juna 1997. godine. Načelnik je Sektora nabavke i obrade.

Učestvovala je na više domaćih i međunarodnih konferencija. Autor je brojnih radova na srpskom i engleskom jeziku objavljenih u domaćoj i međunarodnoj stručnoj periodici i aktivno je učestvovala u brojnim projektima iz kulture.

Jedan je od vodećih stručnjaka vezanih za sprovođenje autorskih prava u bibliotečko-informacionoj delatnosti u našoj zemlji.

Dobitnica je nagrade „Marija Ilić Agapova” za 2017. godinu.

Dejan Ristić (1972) završio je 12. beogradsku gimnaziju i diplomirao na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu – odsek istorija. Na akademskim doktorskim studijama je na Filozofskom fakultetu u Beogradu na Odeljenju za istoriju. Radio je kao arhivist u Arhivu Srbije u Beogradu, zatim kao savetnik u Ministarstvu rada i socijalne politike i direktor Narodne biblioteke Srbije. Učesnik je brojnih međunarodnih naučnih skupova i autor brojnih stručnih radova.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!