Serdžo Krstanoski novi predsednik Gradske opštine Kostolac

 

U sredu, 14. februara 2018. godine nastavljena je konstitutivna sednica Skupštine Gradske opštine Kostolac koja je započeta 29. januara na Dan osnivanja kostolačke opštine.

Sednici su prisustvovali Bane Spasović, gradonačelnik grada Požarevca i Saša Pavlović, zamenik gradonačelnika grada Požarevca.

Spasović je istakao da će lokalna samouprava grada Požarevca nastojati da u skladu sa mogućnostima budžeta, opredeli značajna sredstva za Gradsku opštinu Kostolac. Zahvaljujući dobroj saradnji između Gradske opštine Kostolac i grada Požarevca, Kostolac će u naredne četiri godine nastaviti krupnim koracima i sa realizacijom velikih projekata koji će omogućiti dalji razvoj kostolačke opštine.

 

 

Većinom glasova za novog predsednika Skupštine izabran je dosadašnji predsednik Gradske opštine Kostolac, Ivan Savić, a za njegovog zamenika izabran je dosadašnji zamenik predsednika Skupštine Rajko Božić. Za sekretara Skupštine Gradske opštine Kostolac postavljena je Slađana Petrušić Gutić, dipl. pravnik dosadašnji sekretar u Skupštini Gradske opštine Kostolac.

Glasovima većine odbornika za novog predsednika opštine izabran je Serdžo Krstanoski iz Srpske napredne stranke, dosadašnji direktor O. Š. „ Jovan Cvijić Kostolac“ . Za njega je glasalo 16 odbornika od ukupno 20, koliko je prisustvovalo današnjoj sednici Skupštine.

Funkciju zamenika predsednika Gradske opštine Kostolac u četvorogodišnjem mandatu obavljaće Dalibor Ilić, dosadašnji član Veća u Gradskoj opštini Kostolac.

Na predlog novoizabranog predsednika Gradske opštine Kostolac, nova Skupština izabrala je i pet članova Opštinskog Veća, a to su Saša Grubetić, Miladin Radomirović, Nikola Lazić, Marija Milićević i Dragan Ranisavljev.

Novoizabrani predsednik Gradske opštine Kostolac, Serdžo Krstanoski se u svom prvom obraćanju zahvalio odbornicima na ukazanom poverenju, poručivši da će njegov rad biti javan, otvoren i transparentan, a zatim je podneo svoju viziju plana razvoja kostolačke opštine u narednom periodu. Krstanoski je između ostalog naglasio da će biti otvoren za svaki vid saradnje i dogovora, kako bi Kostolac postao bolje mesto za život svih građana.

“Moj plan razvoja Gradske opštine Kostolac sastoji se u odličnoj saradnji sa lokalnom samoupravom grada Požarevca, koja je ove godine izdvojila značajna sredstva iz budžeta za finansiranje kostolačke opštine. Moramo osposobiti stručan tim za izradu projekata, kako bi konkurisali za sredstva iz evropskih fondova, stranih ambasada i raznih resornih ministarstava, a pre svega potrebno je odrediti jasan program razvoja Gradske opštine Kostolac”.

 

Na današnjoj sednici Skupštine formirana je odbornička grupa Udruženje građana Iskorak dr Zvonko Blagojević – Srpski pokret Dveri.

U novom sazivu Skupštine od 21 odborničkog mesta 15 ima izborna lista ”Aleksandar Vučić – SNS – SPS – Ivica Dačić” . U odborničkim klupama sa po dva mandata ušle su “Demokratska stranka – Aleksandar Popov” i Grupa građana “Iskorak “- Dr Zvonko Blagojević – Žarko Debeljački”. U lokalni parlament sa po jednim mandatom ušle su i izborne liste “Milan Krkobabić, Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) – Srpska radikalna stranka (SRS), Dr Vojislav Šešelj” i “Srpski pokret Dveri” .

 

 

Serdžo Krstanoski, predsednik Gradske opštine Kostolac

Biografija

 

Serdžo Krstanoski iz Kostolca, rođen je 1975. godine. Do postavljenja na mesto predsednika kostolačke opštine radio je u Osnovnoj školi „Jovan Cvijić“ Kostolac na mesto direktora te obrazovne ustanove.

Osnovnu i srednju elektrotehničku školu završio je 1994. godine, a diplomirao je na Fakultetu sporta i fizičke kulture Univerziteta u Beogradu u klasi profesora Dragoljuba Višnjića 1999. godine.

Nakon završetka studija 2000. godine počinje da radi kao nastavnik fizičke kulture u O.Š. „Sveti Sava“u Požarevcu, a od 2003. godine radio je u kostolačkoj osnovnoj školi kao nastavnik fizičkog vaspitanja. Od 2011. godine pa sve do danas bio je direktor u O.Š. „Jovan Cvijić“ u Kostolcu, koja je njegovom zaslugom nakon adaptacije postala jedna od najmodernijih i najlepših obrazovnih ustanova na teritoriji Srbije.

Otac je dve devojčice, koje su učenice kostolačke osnovne škole.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!