Umetnost pravljenja lizalica u Biblioteci u Kostolcu

 

Biblioteka u Kostolcu je za prvi dan zimskog raspusta organizovala je veoma lepu i kreativnu radionicu pod nazivom „Šećerna umetnost – kineske lizalice za decu“ .

Radionicu je uz pomoć bibliotekara vodila Violeta Kevro, likovna umetnica, predsednica likovnog udruženja „Kevro“ . Ona je deci pokazala kako umetnost može da se iskaže oslikavanjem pomoću otopljenog šećera. Deca su uživajući u kreativnoj radionici saznala kako se pomoću vrućeg šećera prave razni oblici i figure. Takođe mališani su se okušali i u pravljenju šećerne vune, a ljubazne bibliotekarke su se potrudile da naprave i veoma ukusne kolače za prisutne mališane.

 

 

Kostolačka Biblioteka je iz dana u dan sve više posećena, jer pored pozajmljivanja knjiga, Biblioteka veoma često organizuje književne večeri, razna predavanja, tribine i radionice. Zasluge za to najviše pripadaju Renati Minić, rukovodiocu Biblioteke u Kostolcu, koja se trudi da organizuje bogat kulturni i edukativni program, kako bi privukla što veći broj čitalaca, pre svega mladih, koji će u biblioteci ne samo pozajmljivati knjige, već i naći prijatne sagovornike, porazgovarati o pročitanoj knjizi, ali i naći željene informacije.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!