Održana završna konvencija naprednjaka i socijalista u Kostolcu

 

 

Predizborna završna konvencija SNS – SPS, održana je 17. decembra sa početkom u 20 časova u kostolačkoj Sportskoj hali. Na konvenciji su se pored predsednika SPS-a, Ivice Dačića obratili podpredsenik Srpske napredne stranke i direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, funkcioner Srpske napredne stranke i generalni sekretar predsednika Republike Srbije Nikola Selaković, predsednica Narodne skupštine Maja Gojković, ministarka bez portfelјa zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović i nosilac liste “Aleksandar Vučić-SNS, Ivica Dačić-SPS” aktuelni direktor u Osnovnoj školi „Jovan Cvijić“ Kostolac Serdžo Krstanoski.

 

Okupljenima u prepunoj Sportskoj hali prvo se obratio nosilac izborne liste Serdžo Krstanoski, podsetivši na napredak koji su Kostolac i Požarevac osetili za vreme perioda u kojem je Srpska napredna stranka na vlasti.

U proteklom periodu, inspirisani mudrom i pametnom politikom predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića i mi ovde u Gradskoj opštini Kostolac dali smo sve od sebe da je sledimo. Njegove smernice o tome kako u svakom segmentu treba marljivo raditi i voleti svoju zemlju i narod, dovelo je do toga da danas, imamo čime da se pohvalimo u Kostolcu. Razlog tih rezultata treba tražiti u timskom radu.
Kostolac i Požarevac zajedno kao nikad pre toga, borili su se za napredak na svim poljima, a ja ću vas danas podsetiti na onaj koji se odnosi na školu, čiji sam ponosni direktor.
Danas O.Š Jovan Cvijić postaje jedna od najmodernijuh, najsavremenijih Osnovnih škola na teritoriji Braničevskog okruga, a velike zasluge za to upravo ima lokalna samouprava grada Požarevca, Gradska Opština Kostolac i Vlada Republike Srbije. Naša škola postaje primer kako treba da izgledaju sve obrazovne ustanove u Republici Srbiji. Oko 130 miliona dinara je uloženo u adaptaciju škole, sve to prati mukotrpan rad i trud na projektima dozvolama“ . 

Osvrnuvši se na rezultate koji su postignuti u protekle četiri godine Krstanoski je rekao da je
u potpunosti rekonstruisano i asvaltirano preko 30 ulica u Kostolcu i okolnim mestima, u naselju Petka završena je toplifikaciona mreža, zatim potpuno je sređena i uređena kostolačka Sportska hala, a takođe izgrađen je i plato kod Doma omladine gde je napravljena trim staza kao i tereni za male sportove.

„Danas Kostolac postaje pravo gradilište, luka u Kostolcu i izgradnja novog Bloka „Kostolac B3″ doprineće da posao u EPS-u dobije oko 500 radnika i time će Kostolac obezbediti svoju budućnost“ – rekao je nosilac liste Krstanoski istakavši da će iskustvo koje je stekao kao direktor škole, ali i rezultate koje je sam postigao staviti na raspolaganje svim građanima Kostolca i okolnih mesta.

 

Direktor Vladine kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić preneo je građanima Kostolca veliki pozdrav od građana sa Kosova i Metohije i istakao zašto je važno boriti se za budućnost gradova kao što je Kostolac. „Na teži način smo na Kosovu i Metohiji naučili da se u gradu kao što je Kostolac brani budućnost čitave Srbije i zato večeras odavde iz Kostolca poručujemo ovde se borimo za budućnost čitave Srbije, odavde iz Kostolca Srvija gradi svoju budućnost.

 

Generalni sekretar predsednika Republike Srbije Nikola Selaković podsetio je prisutne na predizbornoj konvenciji na 2017. godinu koja je bila veoma uspešna za Srbiju. „Večeras smo ovde da slučajno nekome ne bi palo na pamet da tog 24. decembra stvori pukotinu i baci senku na tu našu sjajnu pobedu u 2017. godini. Tu pobedu u 2017. godini moramo da potvrdimo – rekao je između ostalog Selaković naglasivši da je Srbija danas zemlјa koja teži članstvu u Evropskoj uniji, ali istovremeno  čuva prijatelјstvo sa svim prijatelјskim državama, pre svega sa Rusijom i Kinom.

 

 

Ministarka zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanoović izjavila je na predizbornom mitingu da sve što je prethodnih godina urađeno u Kostolcu treba da se potvrdi 24. decembra.

 

Obraćajući se prisutnima predsednica Narodne skupštine Maja Gojković istakla je da je mesec dana prošlo od kako je poslednji put bila u Kostolcu, povodom polaganja temeljca za izgradnju novog Bloka „Kostolac B3 koji je najveća investicija u domaćem energetskom sektoru u prethodne tri decenije, a to je dokaz da političari iz Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije ne dolaze u Kostolac samo kada su izbori . „Mi smo ovde stalno i mislimo na vas. Velikim trudom i zalaganjem , zajedničkim radom Vlade Republike Srbije, Narodnom skupštinom kao i vašeg rukovodstva ovde u opštini i gradu Požarevcu uspeli smo da uradimo sve ono što se godinama unazad moglo samo sanjati“ – rekla je pred punom Sportskom halom u Kostolcu Maja Gojković, prenevši pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji zbog državnih obaveza i odlaska u Rusiju nije mogao da bude na mitingu u Kostolcu.

 

U svom obraćanju u Kostolcu, predsednik SPS-a i ministar inostranih poslova Ivica Dačić istakao je veliko zadovoljstvo jer se nalazi u Kostolcu, s obzirom na činjenicu da je Požarevac veoma važno mesto za Socijalističku partiju Srbije, jer je upravo iz Požarevca njihov prvi predsednik Slobodan Milošević. „Ovde smo zajedno na izborima sa Srpskom naprednom strankom. Imamo u vidu da vremena nisu laka, kada mnogi u svetu žele destabilizaciju zemalja, jer nikome od njih ne odgovara stabilna i jaka Srbija, a upravo to je program ove koalicije sa Srpskom naprednom strankom i Aleksandrom Vučićem, da stvorimo jaku i poštovanu Srbiju u kojoj niko ne može da diktira uslove, Srbiju koja će biti nezavisna u vođenju svoje spoljne politike i brani svoje nacionalne interese i nikada se ne odriče svojih prijatelja i zato sutra idemo u Rusiju na sastanak sa predsednikom Putinom“ .

 

Ivica Dačić se na predizbornoj konvenciji izvinio zbog kašnjenja jer je kako je rekao uzrok saobraćajna nezgoda. Ministar za rad i socijalna pitanja, Zoran Đorđević doživeo je saobraćajnu nezgodu vraćajući se sa predizbornog mitinga koji je održan u Negotinu. Nezgoda se dogodila na ulazu u Veliko Gradište, kod fabrike ulja „Dunavka“, u pravcu prema Požarevcu. Žureći da na vreme da stignu u Kostolac na predizbornu konvenciju SNS-SPS, vozač automobila u kom se nalazio ministar sa pratnjom, usled brzine i loših vremenskih uslova i stanjem na kolovozu izgubivši kontrolu nad vozilom sleteo je s puta.

 

„Sam ministar nije zadobio povrede, dok je troje njegovih saradnika nakon pregleda u požarevačkoj Opštoj bolnici sa lakšim povredama prebačeno na VMA i nakon detaljnog pregleda pušteno na kućno lečenje“, navodi se u saopštenju Ministarstva. Ministar Đorđević je u toku noći obišao svoje saradnike, a u ranim jutarnjim časovima je otputovao u Moskvu sa delegacijom u zvaničnu posetu koju predvodi predsednik Srbije Aleksandar Vučić, navodi se u saopštenju.

 

Mitingu su prisustvovali i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević i ministar energetike Aleksandar Antić, predsednik IO SNS Darko Glišić, potpredsednik republičke Skupštine Verolјub Arsić, gradonačelnik Grada Požarevca i predsednik Gradskog odbora SNS Požarevca Bane Spasović, predsednik Gradske opštine Kostolac i i predsednik Opštinskog odbora SNS -a u Kostolcu Ivan Savić,…

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!