Ministar Udovičić posetio O.Š.“Jovan Cvijić“

 

 

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, danas je posetio Osnovnu školu „Jovan Cvijić“ u Kostolcu izrazivši zadovoljstvo izgledom ove ustanove, koja je sada nakon renoviranja jedna od najmodernijih i najlepših škola na teritoriji Srbije.

 

Direktor kostolačke osnovne škole, Serdžo Krstanoski zahvalio se ministru na poseti istakavši da školu trenutno pohađa 1200 učenika, a u okviru škole postoji deset sportskih sekcija. „Mi smo peta škola u Srbiji po uspesima u školskom sportu, odnosno po rezultatima gimnastičara, fudbalera i rukometaša“ – dodao je Krstanoski naglasivši veliki značaj školskog sporta kako za fizički i mentalni razvoj dece, tako i za vraćanje pravih vrednosti u naše društvo.

 

 

U potpunosti smo primenili Zakon o sportu, a sada pred kraj godine svedoci smo i njegove primene, koja je dala pozitivmne rezultate. Nedavno je u Kostolcu održan I Festival sporta koji je pravi pokazatelj koliko je dece aktivno počelo da se bavi sportom u klubovima koji gravitiraju na teritoriji Gradske opštine Kostolac. Zahvaljujući dobroj saradnji lokalne samouprave sa osnovnom i srednjom školom u školama su obrazovane sportske sekcije, a kao pozitivan rezultat svega toga je selekcija i delegiranje dece i mladih, kao i njihov prelazak u sportske klubove, kako bi se aktivno bavila sportom“ – rekao je predsednik Gradske opštine Kostolac, Ivan Savić istakavši da je lokalna samouprava prethodnih godina dosta ulagala u razvoj sporta, pre svega izgradnjom dečijjih igrališta za najmlađe sugrađane, sportskih sala i terena na otvorenom, a kao kruna svega je i adaptacija osnovne škole i Sportske hale koje su kompletno renovirane.

 

 

Da je Gradska opština Kostolac je jedna od malobrojnih opština u Srbiji koja ulaže dosta sredstava u sportsku infrastrukturu i u obrazovne ustanove naglasio je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

 

Sve čestitke direktoru škole, ali prvenstveno predsedniku opštine koji je pokazao kako sa malo sredstava i racionalnom potrošnjom može da se dobije višestruki efekat, pre svega ulaganjem u sportske objekte.  Mi ćemo u narednih mesec dana, kroz projekat koji sprovodi Ministarstvo omladine i sporta „Sport u škole“ , promeniti sportske rekvizite ( mreže, golove, table i obruče) kako bi ova fiskulturna sala postala baza celokupnog sporta za Braničevski okrug“ – rekao je Udovičić najavivši da je ovo samo početak.

 

 

S obzirom da sport ima kjučnu ulogu u svakom društvu cilj lokalne samouprave u narednom periodu biće nastavak omasovljenja sporta i težnja ka ostvarivanju vrhunskih rezultata sportista kroz školski i profesionalni sport.

 

 

Jedini problem predstavlja smeštajni kapacitet u Kostolcu, kako bi se privukao što veći broj sportista iz drugih delova Srbije , ali i iz inostranstva. Sledeće godine u Požarevcu ulazimo u renoviranje hipodroma. Celokupan okrug predstaviće se kroz drugačiju sportsku prizmu, jer ćemo promovisati sportove koji nisu toliko zastupljeni. Sada kroz školski sport želimo da privučemo što veći broj dece u sistem sporta i na taj način promovišemo zdrave stilove života“ – dodao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

 

 

Gradska opština Kostolac ulaže značajne napore kako bi motivisala decu da se bave sportom i praktikuju zdrave stilove života. Pre tri godine otvoren je Nacionalni gimnastički centar, a zatim se krenulo i u razradu projekta, na osnovu koga bi Kajak kanu klub dobio svoje dve staze i kako bi se kajakaši spremali za velika takmičenja. Renovirana je Sportska hala i realizovan jedan od većih projekata – adaptacija kostolačke osnovne škole koja je sada jedna od najmodernijih školskih ustanova u Srbiji i koja će biti baza za razvoj vrhunskog sporta.

 

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!