Predstavljen novi roman Miloša Petkovića

 

Veoma interesantno književno veče priređeno je u petak, 10. novembra 2017. godine, u Biblioteci u Kostolcu. Razlog okupljanja pristojnog broja Kostolčana je promocija romana „Veštica iz Strašilova“ niškog pisca Miloša Petkovića.

 

Pored razgovora o novoj knjizi, Miloš je govorio i o srpskoj fantastici, o saradnji sa kolegama i o novoosnovanom Udruženju ljubitelja fantastike u Nišu – TolkiNis. Nakon književne večeri, pridružio se Ljubiteljima fantastike iz Kostolca na njihovom redovnom sastanku.

 

Roman „Veštica iz Strašilova“, objavljen u izdanju izdavačke kuće Portalibris iz Beograda, deseti je roman mladog niškog pisca, čiju maštu pisanja poređuju sa Tolkinovom. Ovaj srpsko-ruski roman, nastao je iz saradnje sa Antonom Ivanovičem Leskovim, ruskim piscem, novinarom i kriminologom, čija su trenutno istraživanja usmerena na oblast futurologije.

 

“Veštica iz Strašilova – Memento mori” je forenzički triler smešten u osamdesete godine prošlog veka, u župskom vinogorju po dno Kopaonika. U napetoj, dinamičnoj priči prepliću se ukusi trilera, krimi-romana i horora sa elementima vezanim za slovensku mitologiju i onostrano.

 

 

 

 

Književno veče održalo se u organizaciji Kulturno-sportskog centra Kostolac i Biblioteke u Kostolcu, Odeljenja Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ Požarevac, a u okviru manifestacije „Novembarski dani kulture 2017“.

 

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!