ČAJANKA SA KNjIGOM – literarno druženje zavičajnih pisaca u Biblioteci u Kostolcu

 

Biblioteka u Kostolcu, Odeljenje Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ Požarevac, poziva vas da se prijavite sa svojom pesmom ili kratkom pričom za ČAJANKU SA KNjIGOM – literarno druženje zavičajnih pisaca, koje će se održati povodom Međunarodnog dana čaja, u Biblioteci u Kostolcu, 15. decembra 2017. godine. Tema ovogodišnje Čajanke je: Iz Pariza s ljubavlju.

 

Poziv je otvoren za sve zainteresovane zavičajne pisce iz Kostolca, Požarevca i okolnih mesta. Rok za prijavu radova je 5. decembar 2017. godine.

 

 

U okviru čajanke biće prikazana i filmska projekcija o Parizu, gradu kulture, umetnosti i ljubavi. Sve informacije možete dobiti na telefon 012/241- 515.

 

Čajanka sa knjigom je zapravo nastavak tradicije koju su pre dosta godina, u kostolačkoj biblioteci, pokrenule bibliotekarke Slavica​ Pejović i Slobodanka – ​​Cuka​ Trajković, a prošle godine obnovila Renata Minić, rukovodilac Biblioteke u Kostolcu. Obnavljanje Čajanke ima za cilj da se zavičajnim piscima ​pruži prilika da se što češće okupljaju u biblioteci i predstave svoje stvaralaštvo jedni drugima.

 

Međunarodni dan čaja obeležava se širom sveta 15. decembra, ali taj datum je za Kostolčane od velikog značaja, jer je 1953. godine, na taj dan osnovana Biblioteka u Kostolcu.

 

Izvor: Od knjige do duše

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!