Proizvodnja na kopu „Drmno“: Rezultati u tropskim uslovima

 

Rudari Površinskog kopa „Drmno“ ostvarili su u julu najveću ovogodišnju mesečnu proizvodnju uglja od 956.096 tona, što je inače druga najveća mesečna proizvodnja od početka rada kopa

 

 

Tropsko leto je otežalo rad rudara na Površinskom kopu „Drmno“, ali nije umanjilo njihove rezultate. U julu na kopu „Drmno“ iskopano je 956.096 tona uglja, što je najveća ovogodišnja mesečna proizvodnja i ujedno ovaj proizvodni rezultat predstavlja drugu po redu najveću mesečnu proizvodnju u istoriji. Podsetićemo da je najveća mesečna proizvodnja uglja zabeležena 2010. od 986.507 tona.

 

Za sedam meseci rada na PK „Drmno“ iskopane su ukupno 5.249.983 tone uglja, što je za tri procenta više od bilansiranih količina za taj vremenski period. Na kraju jula na deponijama uglja bile su ukupno 265.832 tone sitnog uglja. Ovaj proizvodni rezultat ostvaren je bez vodećeg bagera na proizvodnju uglja „SchRs 800“. Kada je reč o kvalitetu isporučenog uglja, njegova prosečna kalorična vrednost iznosila je 8.700 kilodžula po toni. Ukupno za sedam meseci isporučeno je 44.727 teradžula toplote termoelektranama.

 

Kada je reč o učinku rudarskih sistema, koji su angažovani na otkrivanju uglja, za sedam meseci otkopano je 21.746.190 kubnih metara jalovine, što je na nivou sedmomesečnog plana. Remontna sezona još traje i dosad su završeni planirani poslovi na remontu petog i trećeg jalovinskog sistema, kao i poslovi na remontu rudarske mehanizacije u sklopu ugljenog sistema. Trenutno je u remontu četvrti jalovinski sistem, a posle njega sledi remont drugog i na kraju prvog jalovinskog sistema.

 

Izvor: EPS Energija

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!