Proizvodni raport sa PK „Drmno“: Stabilno i kvalitetno

 

Proizvodnja na Površinskom kopu „Drmno“ je predvidiva i stabilna, budući da je za pet meseci iskopano 4.058.718 tona uglјa, što je za jedan procenat više od bilansiranih količina za ovaj vremenski period. Prema podacima Službe za praćenje i analizu proizvodnje Tehničkog sektora ogranka „TE-KO Kostolac“, kalorična vrednost uglјa takođe je bila na nivou plana, a ukupno isporučena toplota za proteklih pet meseci veća je za četiri procenta.

 

 

 

 

Na kraju maja na deponijama rezervi uglјa bilo je 391.429 tona, čime je obezbeđen nesmetan rad termokapaciteta za vreme remonta rudarske mehanizacije i opreme koja je angažovana na iskopavanju uglјa. Otkrivene eksploatacione rezerve uglјa na Površinskom kopu „Drmno“ iznose oko 2,5 miliona tona.

 

Kada je reč o radu rudarskih sistema, koji su angažovani na otkrivanju uglјa, za pet meseci rada otkopano je 15.513.339 kubnih metara jalovine, što je za tri procenta više od planiranih količina za ovaj vremenski period.

 

Remont

 

Uporedo sa proizvodnim na Površinskom kopu „Drmno“ sprovode se i remontne aktivnosti. Početkom juna završen je remont rotornog bagera „SRs 2000“, koji je u sklopu petog jalovinskog sistema, na kome je zamenjen reduktor radnog točka. U remontu je i treći jalovinski sistem, a tokom juna apsolutni prioritet imao je remont rudarske mehanizacije i opreme koja radi u sklopu uglјenog sistema da bi se svi predviđeni radovi završili do kraja juna, za kada je i planom previđeno da startuje proizvodnja uglјa.

 

Izvor: EPS Energija

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!