Održana Međunarodna likovna kolonija “ Đorđe Vajfert ostavština za budućnost “

 

Međunarodna likovna kolonija pod nazivom “ Đorđe Vajfert ostavština za budućnost “održana je u periodu od 20. do 25. juna u organizaciji likovnog udruženja “ Kevro “ iz Kostolca uz podršku  Kulturno – sportskog centra “ Kostolac “ .

 

  

 

Radovi nastali na likovnoj koloniji prezentovani su posetiocina na izložbi pod nazivom “ Vajfertovo veče “ koja je održana 23. juna, na platou ispred Sportske hale u Kostolcu. Na otvaranju izložbe prisutnima se obratila Violeta Kevro ispred likovnog udruženja “ Kevro “ iz Kostolca koja je istakla da je ovo prva Međunarodna likovna kolonija ovog udruženja u Kostolcu. Ona je tom prilikom  naglasila da su obezbeđeni veoma dobri uslovi za rad umetnika, ali i da je ostvarena odlična saradnja sa Gradskom opštinom Kostolac koja je pokrovitelj ove kolonije.

 

Učesnici kolonije su: Duško Bojanić iz Banja Luke, Predrag Peđa Milovanović iz Banja Luke, Ljubica Buba Naumović iz Beograda, Svetlana Moritz Miladić iz Bačke Palanke, Zvonko Šindić iz Beograda, Đorđe Stanić iz Užica, Žarko Đukić iz Pivnice, Dejan Krga iz Beograda, Ljiljana Nedeljkov iz Novog Sada, Jelena Mišić iz Požarevca, Tamara Šarić Kosanović iz Beograda, Nikola Kevro iz Kostolca, Snežana Milošević iz Požarevca, Ivana Horvatić iz Požarevca, Marko Kevro iz Kostolca, Violeta Kevro iz Kostolca i gost učesnik iz Južne Koreje Clemens Beungkun Sou.

 

Na koloniji je nastalo 28 umetničkih dela, od toga jedno delo primenjene umetnosti – stona lampa, ali je bila zastupljena i umetnost crtanja stripa i digitalna umetnost. Korišćene su različite tehnike od ulja na platnu, akril na platnu, ugalj olovka i kombinovana tehnika.

 

 

 

Pored izložbe slika Kostolčani su mogli da uživaju u programu u kome su učestvovali recitatori i hor “ Dunavska lira “ , a veče su muzički obogatili vokalni solisti: Slobodan Janković i Marija Stojićević.

 

S sobzirom da su likovni umetnici zadovoljni organizacijom, gostoprimstvom domaćina, ali i dobrim druženjem sasvim je sigurno da će se sa ovakvim radom nastaviti i narednih godina na zadovoljstvo umetnika, organizatora, ali i posetioca koji su bili u prilici da uživaju u zaista vrednim likovnim ostvarenjima.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!