EPS moli socijalno ugrožene da se prijave za besplatne kilovat-sate

 

Zaposleni u Elektroprivredi Srbije saosećaju sa porodicom iz sela Glogovica kojoj su dvoje najmilijih nastradali u tragičnoj nesreći od strujnog udara. Tragičan događaj u kojem su poginuli majka i sin na najteži način pokazuje koliko je opasno neovlašćeno priključenje i korišćenje električne energije.

 

 

 

Ovim putem podsećamo sve socijalno ugrožene građane da imaju mogućnost da besplatno dobiju određenu količinu električne energije na osnovu Uredbe o energetski ugroženom kupcu, koju je donela Vlada Srbije. Potrebno je da se prijave službi socijalne zaštite u svojoj lokalnoj samoupravi. Elektroprivreda Srbije nema zakonsko ovlašćenje da određuje nivoe socijalne ugroženosti građana niti da samovoljno određuje ko ima pravo na besplatne kilovat-sate.

 

Na osnovu uredbe o energetski ugroženom kupcu, umanjenje računa za električnu energiju u 2016. godini koristilo je u proseku 48.000 domaćinstava mesečno. Oko 90 odsto energetski ugroženih kupaca ostvaruje maksimalan popust od 2.071,4 dinara ili popust u visini računa.

 

Ova tragedija nas opominje da pored toga što predstavlja krivično delo samovlasno priključenje na električnu mrežu ugrožava bezbednost i zdravlje lјudi i može da dovode do najtežih posledica – gubitka ljudskog života.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!