Učenici Tehničke škole Smederevo u „TE-KO Kostolac“

 

                                                                   Ekološki standardi u praksi

 

Učenici druge i treće godine smera zaštite životne sredine Tehničke škole iz Smedereva posetili su ogranak „TE – KO Kostolac“ i videli primenu ekoloških mera u radu termoelektrane i proizvodnji uglјa. Programom posete srednjoškolci su prvo obišli postrojenja Termoelektrane „Kostolac B“, gde ih je sa tehnološkim postupkom proizvodnje električne energije, radom termopostrojenja i merama za zaštitu životne sredine i smanjenja emisije štetnih gasova upoznao mašinski inženjer, Želјko Vasilјević.

 

  

 

 

Nakon toga, učenici su sa vidikovca razgledali Površinski kop „Drmno“. O tehnologiji površinske eksploatacije uglјa, rudarskim mašinama i rudarskoj opremi, kao i proizvodnim kapacitetima govorila im je rudarski inženjer, Jasna Đalović.

 

Srednjoškolci iz Smedereva videli su i savremeno pepelište, koje je izgrađeno u prostoru nekadašnjeg kopa „Ćirikovac“. Rudarski inženjer, Branko Stević, objasnio je đacima tehnologiju rada pepelišta i prednosti savremenog načina odlaganja pepela, kojima se smanjuje razvejavanje i štiti zdravlјe stanovništva.

 

Izvor: „EPS Energija“

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!