Radnici EPS-a u akcijama dobrovolјnog davanja krvi

                                                                          Tradicija humanosti

 

Redovna prolećna akcija organizovanog davanja krvi održana je 3. marta u prostorijama Pogona ED Leskovac i protekla je veoma uspešno budući da su prikuplјene 53 jedinice. U akciji su učestvovali članovi Udruženja dobrovolјnih davalaca krvi Sindikata leskovačke elektrodistribucije, zajedno sa radnicima angažovanim preko agencije za povremene poslove. U Službi za transfuziju krvi i u Udruženju zadovolјni su odzivom davalaca i rezultatima, s obzirom na to da na dve lokacije, u upravnoj zgradi i Pogonu Leskovac, radi oko dve stotine radnika EPS – tehničkog centra i ODS – Ogranka Leskovac.

 

 

Duga tradicija dobrovolјnog davanja krvi prisutna je i u Kostolcu. Tokom prošle godine Udruženje dobrovolјnih davalaca krvi „TE – KO Kostolac“ organizovalo je 13 akcija u kojima je prikuplјeno oko 400 jedinica krvi.

– Naše aktivno jezgro sada ima oko 30 davalaca koji se odazivaju u akcijama za davanje krvi, a ranije je taj broj bio veći. U Udruženju činimo sve što je u našoj moći da broj davalaca ne bude manji nego prethodnih godina, ali mnogo toga ne zavisi od nas. Starosna struktura zaposlenih nam ne ide u prilog. U poslednje tri godine prepolovlјen je broj dobrovolјnih davalaca krvi – rekao je Zoran Antanasković, predsednik Udruženja dobrovolјnih davalaca krvi „TE – KO Kostolac“.

Ove godine Udruženje će obeležiti deceniju postojanja i uspešne saradnje sa Vojnomedicinskom akademijom, Institutom za transfuziju krvi iz Beograda, kao i Crvenim krstom Požarevac i Opštom bolnicom u Požarevcu.

 

 

 

Podsticanje humanosti

 

U Kostolcu objašnjavaju da solidarnosti nikada nije nedostajalo, ali da uvek mora da se radi na stvaranju uslova koji podstiču dobrovolјno davanje krvi.

– U toku decembra prošle godine imali smo tri akcije, nakon čega je u januaru organizovana akcija na Površinskom kopu „Drmno“, a trenutno se organizuju akcije dobrovolјnog davanja za naredni period – rekao je Antanasković.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!