Školski pribor dobilo 47 predškolaca

 

Podela paketića organizovana je u okviru projekta “ Obrazovanjem do jednakosti „ koji je finansijski podržan od strane “ Centra za interaktivnu pedagogiju“ iz Beograda. Ovim projektom obezbeđen je školski pribor za 47 mališana koji pohađaju Pripremno – predškolski program u okviru vrtića “ Majski cvet “ iz Kostolca, a koji su smešteni u prostorijama izdvojenog odeljenja O. Š. Jovan Cvijić “ u Petki.

 

  

 

Bajram Morina, predsednik Udruženja “ Društvo Rom Kostolac “ podsetio je da se udruženje sve više orjentiše na programe ranog razvoja, a cilj je povećanje obuhvata dece uskraćenih grupa predškolskim programom. On je tom prilikom istakao zadovoljstvo povodom odlične saradnje udruženja sa PU “ Lubica Vrebalov “ iz Požarevca, kao i sa vrtićem “ Majski cvet “ iz Kostolca.

 

“ Zahvaljujem se Gradskoj opštini Kostolac, ne samo zbog finansijske pomoći, koju pruža svim projektima koji su usmereni na obrazovanje, već i zbog velikog angažovanja za unapređenje školstva u našoj opštini “ – rekao je Bajram Morina.

S obzirom da je Gradska opština Kostolac partner u ovom projektu, prisutne mališane pozdravio je predsednik G. o. Kostolac, Ivan Savić koji je istakao da je postignut jedan od glavnih ciljeva, a koji se odnosi na uspostavljanje komunikacije između relevantnih ustanova i nevladinih organizacija.

 

“ Mi smo tu kao spona između njih, a rezultat svega toga je postizanje pozitivnih rezultata nakon svakog obavljenog razgovora i delovanja. Ovom prilikom imamo mogućnost da predškolcima podelimo skromne poklone, a to je samo jedna u nizu akcija koje se kontinuirano sprovode u našoj opštini “ – dodao je Savić.

 

  

 

Ispred PU “ Lubica Vrebalov “ iz Požarevca, obratila se Tanja Lončar, zamenik direktora ove ustanove koja je izrazila veliko zadovoljstvo povodom realizacije ovog projekta.

 

“ Mi ukupno imamo tri grupe dece romske populacije, tačnije 47 mališana. Grupe su iz Kostolca i Petke i trenutno su smešteni u prosorijama škole u Petki“ istakla je Tanja Lončar.

 

Današnja podela podele školskog pribora predškolcima predstavlja samo još jedan u nizu načina lokalne samouprave da pomogne licima, koja potiču iz socijalno ugroženih i marginalizovanih kategorija stanovništva.

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!