Aktivnosti lokalne samouprave tokom meseca marta: Gostovanje predsednika G.o. Kostolac na “ Radio Stil „- u

 

 

Predsednik Gradske opštine Kostolac gostujući u programu “ Radio Stil „- a, govorio je o aktivnostima koje su realizovane tokom meseca marta. Kao jednu od najvećih investicija na teritoriji Gradske opštine Kostolac, Savić je izdvojio toplifikaciju naselja Petka, kojom je obezbeđeno 380 priključaka na toplovod, a ukupna investicija iznosi 2,5 miliona evra.

 

Tokom gostovanja predsednik, Ivan Savić je naglasio da lokalna samouprava ima dobru saradnju sa Nacionalnom službom za zapošljavanje što rezultira smanjenju broja nezaposlenih na teritoriji Gradske opštine Kostolac. U prilog tome govori i nedavno održana dodela ECDL sertifikata u T.Š. sa domom učenika “ Nikola Tesla “ upravo licima koja se nalaze na evidenciji. S obzirom da se u tehničkoj školi trenutno izvode radovi na zameni stolarije, Savić je govorio i o ovoj investiciji koju finansira grad Požarevac, napominjući da će lokalna samouprava nastojati da obezbedi potrebna sredstva za finansiranje uređenja fiskulturne sale u ovoj ustanovi.

 

S obzirom da lokalna samouprava posvećuje dosta pažnje najmlađima kako bi oni odrastali u što lepšoj sredini, nedavno je u vrtiću “ Majski cvet “ u Kostolcu postavljeno novo igralište. Savić je u vezi sa tim istakao da će u kratkom vremenskom periodu biti postavljeno još nekoliko rekvizita u vrtiću, ali je i najavio da će lokalna samouprava tokom ove godine obezbediti sredstva za postavljanje dečijih mobilijara na više različitih lokacija.

 

Predsednik je govorio i o Kajak kanu klubu “ Kostolac “ koji će ove godine nastojati da radi na omasovljavanju i učlanjavanju dece iz kostolačkih škola. Kupovinom potrebne opreme i šest kajaka lokalna samouprava je omogućila kako najmlađima tako i svim drugim građanima da se oprobaju u ovom sportu.

 

Takođe je tokom emisije bilo reči i o nedavno potpisanom protokolu između Gradske opštine Kostolac i O. Š. “ Jovan Cvijić, o saradnji u oblasti sporta. U toku gostovanja predsednik je istakao i dobru saradnju lokalne samouprave sa Kulturno – umetničkim društvima, kostolačkim Domom zdravlja, kojima Gradska opština Kostolac pruža veliku podršku.

 

Ceo snimak gostovanja možete poslušati OVDE

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!