Uspešno sprovedena akcija besplatnog merenja šećera u krvi i krvnog pritiska

 

 

Akcija koju su organizovali Gradska opština Kostolac i patronažna služba Doma zdravlja u Kostolcu održana je u kostolačkom parku preko puta pijace u sredu, 22. marta u vremenu od 9 do 12 sati.

 

Građani su ovom prilikom imali mogućnost da se posavetuju sa lekarom na koji način mogu da vode računa o svom zdravlju i preventivno deluju protiv brojnih bolesti. Oni su pored merenja krvog pritiska i nivoa šećera u krvi dobili i savete kako da spreče nastanak ozbiljnih zdravstvenih problema kroz fizičku aktivnost i zdravu ishranu.

 

 

Predsednik Gradske opštine Kostolac, Ivan Savić priključivši se akciji proverio je svoje zdravstveno stanje.

Sudeći po velikom broju građana koji su se odazvali da prekontrolišu svoje zdravlje, možemo zaključiti da je akcija bila veoma uspešna.

 

 

 

O samom toku akcije utiske je iznela rukovodilac Doma zdravlja u Kostolcu, dr Borka Šutović, koja je iskazala veliku zahvalnost Gradskoj opštini Kostolac i Kulturno – sportskom centru “ Kostolac “ zbog velike pomoći u organizaciji i realizaciji ove važne akcije.

 

“ Danas se odrađuje merenja šećera u krvi i krvnog pritiska, kao i davanje zdravstveno – vaspitnih saveta od strane lekara. Vidim da je odziv dobar, a građanima se uglavnom savetuje promena životnih navika, zdrav način života i pre svega preventivni pregledi kod izabranih lekara “ – rekla je dr Borka Šutović.

 

Sprovođenju akcije su pored predsednika Gradske opštine Kostolac, Ivana Savića prisustvovali, direktorka Kulturno – sportskog centra “ Kostolac “ Jelena Šamanc, direktor Doma zdravlja Požarevac, Dragan Rakić i član veća Grada Požarevca, Ana Miljanić.

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!