Potpisan Protokol o saradnji između Gradske opštine Kostolac i O.Š. “ Jovan Cvijić „

 

               

 

Protokol o saradnji između Gradske opštine Kostolac i O.Š. “ Jovan Cvijić “ potpisan je u ponedeljak, 20. marta u prostorijama ove obrazovne ustanove. Potpisnici protokola predsednik G. o. Kostolac, Ivan Savić i direktor O.Š. “ Jovan Cvijić “ , Serdžo Krstanoski saglasni su da će ovom saradnjom doprineti da se što veći broj dece uključi u aktivno bavljenje sportom, kako bi ona mogla u potpunosti da razviju svoje ličnosti kroz fizičko obrazovanje i programe raznih sportskih organizacija prilagođene njihovom uzrastu i potrebama.

 

                 

 

Prema rečima predsednika G. o. Kostolac, Ivana Savića ovaj čin potpisivanja protokola je samo jedan u nizu koraka koji će doprineti da strategija razvoja sporta na teritoriji Gradske opštine Kostolac ide u dobrom pravcu.

 

“ Smatramo da u osnovnoj školi postoje odlični uslovi za bavljenje sportom, nastojaćemo da ih u budućnosti još više unapredimo i obezbedimo deci  nesmetano bavljenje sportom, pa smo zato i ovim potpisivanjem protokola želeli da ovakav vid saradnje i ozvaničimo. Potpisivanjem protokola sada zvanično uključujemo školu, koja stavlja na raspolaganje svoje sportske resurse, sportskim klubovima sa teritorije Gradske opštine Kostolac u cilju formiranja baznog sporta, odnosno osnove kako bi kasnije deca mogla da se aktivno bave nekim vrhunskim sportom“ .

 

Za svestrani razvoj deteta od ključnog značaja je odgovarajuće fizičko obrazovanje u školi i bavljenje vannastavnim sportskim aktivnostima u školskim sportskim sekcijama kao i sportskim društvima.

 

“ Ovo je jedna dobra osnova da se iz škole selektuju deca za dalje bavljenje sportom, počev od fudbala rukometa, košarke, odbojke, stonog tenisa, šaha,.. “ naglasio je Serdžo Krstanoski i dodao da se škola ovim protokolom obavezuje da, da na korišćenje svoje sportske resurse sportskim klubovima, od ponedeljka do petka u dva termina u popodnevnim časovima, što podrazumeva korišćenje fiskulturne sale, sportskih terena i prateće opreme “

 

Saradnja lokalne samouprave i škole doprineće da se što veći broj dece, a posebno one u završnim razredima upozna sa lokalnim sportskim klubovima kao i da ostvare saradnju sa njima. Mladi treba da znaju koje mogućnosti imaju u lokalu, kako bi mogli da nastave da se bave sportom nakon završetka škole, te da budu svesni koje to aktivnosti najviše vole i koje ih najviše stimulišu.

 

 

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!