Међународна олимпијада у менталној аритметици успешна за Костолчане

Осма међународна олимпијада у менталној аритметици одржана је 9. јуна 2024. године у хотелу Југославија у Београду. На олимпијади је учествовало 83 школа „Малац генијалац“ из Србије и 10 европских земаља.

На олимпијади се окупило око 1.000 малишана узраста од 4 до 14 година, који су се надметали у неколико дисциплина брзог рачунања. Костолчанин Милан Стевић освојио је 3. место у писменом делу такмичења, који се састоји од 120 задатака које учесници треба да ураде за 12 минута. Магдалена Васић такође Костолчанка освојила је 4. место у дисциплини „Anzan“ (ментално рачунање) тј. такмичење у рачунању дугачког низа бројева који се на екрану емитују изузетно високим брзинама: до три броја у секунди. (ментално рачунање).

Ово је велики успех за школу „Малац генијалац“, која у Костолцу постоји од јануара ове године. Костолац је имао још представника ове школе на олимпијади, који су добили медаље за учешће.

Наши Костолчани приказали су изузетна знања и вештине, подсећајући нас да је знање истинска моћ и да једино деца могу променити свет! Честитамо Милану и Магдалени они су понос Костолца.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!