У Kостолцу обележен Светски дан заштите животне средине

Градска општина Костолац и Канцеларија за младе у сарадњи са Психолошким центром Костолац и Удружењем ликовних стваралаца Костолац “Спектар” низом активности обележили су Светски дан заштите животне средине, са циљем да се скрене пажња јавности на бројне еколошке проблеме и потребу очувања животне средине.

 Предавање на тему загађења воде, ваздуха и земљишта, климатским променама и мерама заштите од загађивања одржали су: дипл. инж. пејз. арх. Милица Митић и маст. инж. пејз. арх. Лазар Ђуровић.

Такође истог дана одржана је и радионица у оквиру које су млади од чепова различитих боја направили уметничка дела.

Цео догађај употпуњен је садњом беле магнолије (Magnolia grandiflora) која представља симбол среће и мира. На тај начин послата је порука о важности заштите и очувања животне средине.

Ово је само мала акција уз милионе других широм света и корак више у позитивном смеру, јер млади су ти који у будућности треба од старијих суграђана да преузму бригу о нашем окружењу и град учине још лепшим.

Догађају су поред младих присуствовали представници Градске општине Костолац, указавши да локална самоуправа води рачуна о заштити животне средине и да подржава овакве акције.

Светски дан заштите животне средине широм света обележава се сваког 5. јуна, када се организују  различите еколошке активности и кампање са циљем јачања свести о значају унапређења и заштите животне средине. Овај дан први пут обележен је 1972. године у Стокхолму, када је одржана Конференција о заштити животне средине на предлог Генералне скупштине Уједињених нација.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!