Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић обишао је радове на Дунавском коридору

Радове на обилазници обишао је министар Весић са својим сарадницима, директор Коридора Србије Александар Антић са сарадницима и градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић са својим сарадницима.

Овом приликом министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић је изјавио да ће саобраћајница бити готова пре рока и најавио је да ће Пожаревац бити повезан са саобраћајницом до краја године и да ће бити готово 40 одсто радова. Он је још рекао да ће комлетан пројекат бити завршен до краја 2025. године.

Директор Коридора Србије Александар Антић је задовољан динамиком радова као и сарадњом са кинеским партнерима из компаније „Шангдон“ која изводи радове на Дунавском коридору.

Градоначелник Града Пожаревца Саша Павловић је рекао да ће ова саобраћајница бити од изузетног значаја за развој Пожаревца али и Браничевског округа поготово када је у питању привреда и туризам. Он се захвалио председнику Србије Александру Вучићу на његовој иницијативи за изградњу Дунавског коридора који је веома значајан за читаву Источну Србију.

Да подсетимо брза саобраћајница од Пожаревца, преко Великог Градишта, до општине Голубац дуга је скоро 68 километара, а предвиђена је изградња укупно 52 моста и надвожњака, пет петљи и 16 кружних раскрсница. Брза саобраћајница пројектована је за брзину од 100 километара на сат. Планирана је изградња три деонице, које ће имати по две саобраћајне траке у оба смера, ширине по 3,5 метара. Тзв. Дунавски коридор ће се у рад пуштати сукцесивно. Извођач радова је кинеска компанија „Шандонг хај спид груп“, док су подизвођачи српске фирме. Пројекат је вредан 337 милиона евра. На траси је ангажовано 370 радника и 190 транспортних средстава и јединица мехаизације. Радови су почели у новембру 2021. године код петље Пожаревац. Брза саобраћајница ће спојити Пожаревац, Голубац и Велико Градиште са Коридором 10. Када пројекат буде готов, од Београда до Великог Градишта ће моћи да се стигне за мање од сат времена, а до Голупца за 70 до 75 минута.

Извор: https://pozarevac.rs/ministar-gradjevinarstva-saobracaja-i-infrastrukture-goran-vesic-obisao-je-radove-na-dunavskom-koridoru/

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!