У оквиру програма РОМАКТЕД подељен алат и опрема за рад

У оквиру друге фазе заједничког програма Европске уније и Савета Европе РОМАКТЕД за “Промовисање доброг управљања и оснаживања Рома и Ромкиња на локалном нивоу” у просторијама Градске општине Костолац у среду, 28. фебруара подељени су алати и опрема за рад.

Донацијом алата остварена је значајна подршка ромској заједници у Градској општини Костолац.

Присутне је на самом почетку поздравио председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски истакавши да Градска општина Костолац је приступила РОМАКТЕД програму“, у циљу
оснаживања ромске заједнице на локалном нивоу, а један од начина је и подела алата и опреме за рад. На овај начин пружa се подршка лицима која обављањем занатских и других радова остварују егзистенцију и себи и својим породицама.

Подршка донацијом алата учиниће рад ефикаснијим, а створиће се и могућности за већу зараду, истакао је Бајрам Морина генерални секретар НСРНМ, члан већа Градске општине Kостолац. Он је додао да се пројекат организује у оквиру програма РОМАКТЕД, на основу споразума о сарадњи са Министарством за људска и мањинска права, Саветом Европе и Градском општином Костолац. – У оквиру РОМАКТЕД програма до сада су подељени таблет рачунари ученицима из социјално угрожених породица, грађевински материјал за шест најугроженијих породица, ограђена су новоизграђена игралишта у насељима Канал и Дидино село, а данас смо имали и поделу алата и опрема за рад, истакао је Морина.

Алат су лицима поделили председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски, члан Већа Градске општине Костолац Бајрам Морина, одборник Скупштине Градске општине Костолац Ферди Рамиз, фацилитатор РОМАКТЕД програма Чемаил Морина, администратор Канцеларије за ромска питања у Костолцу Азира Ахмети, председник Удружења „Креативни Роми“ Реџеп Алијевић и председник Удружења Рома „Кенан“ Идриз Мурина.

Подели алата и опреме за рад присуствовали су и члан Већа Градске општине Костолац Срђан Радовановић и помоћница председника Маја Здравковић.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!