У Костолцу одржано 12. регионално Саветовање пчелара Браничевског округа

Дванаесто регионално Саветовање пчелара Браничевског округа „Едукацијом до остваривања циљева“ одржано је у недељу, 25. фебруара у Дому културе у Костолцу.

Организатор саветовања је Удружење пчелара „Пожаревац“ у сарадњи са Буџетским фондом Града Пожаревца, локалном самоуправом Града Пожаревца и Градском општином Костолац. Техничку подршку пружио је Центар за културу Костолац.

На самом почетку присутне је поздравио председник Удружења пчелара Пожаревац Дејан Стефановић, који се том приликом захвалио и локалним самоуправама у Пожаревцу и Костолцу без чије подршке саветовање пчелара не би могло да се организује на овако високом нивоу.

Регионално Саветовање пчелара званично је отворио председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски, нагласивши да му је изузетна част што се и ове године саветовање одржава у нашој општини. Он је поздравио учеснике скупа, предаваче, пчеларе, а посебно госте из иностранства.

О контроли варое у климатски промењеном окружењу говорио је доктор ветеринарске медицине Роберт Бали који ради на пчеларском газдинству „Пислак Бали“ највећем у Словенији са око 2500 кошница.

Своје искуство на Регионалном саветовању у Костолцу поделио је и Горан Томић из Косјерића који је говорио о техници пчеларења коју он примењује.

У културно уметничком програму учествовао је КУД „Костолац“, који је одиграо „Игре из околине Београда“ и „Босилеградско крајиште“, док је химну Републике Србије „Боже правде“ отпевао вокални солиста Слободан Јанковић.

У време одржавања саветовања испред Дома културе у Костолцу приређена је продајна изложба пчеларске опреме.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!