Свечано прослављен Божић у Цркви Светог Максима Исповедника

Најрадоснији хришћански празник Божић, обележен је у Цркви Светог Максима Исповедника у Костолцу литургијски и празнично. 

Божићну литургију служили су старешина цркве протојереј Дејан Лазаров и свештеник Иван Филиповић.

Литургији су поред верног народа присуствовали председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски и чланови Већа Градске општине Костолац Миладин Радомировић и Рајко Пејовић.

Овогодишњи добитници Божићних златника су: Магдалена Филиповић, Милица Ристић, Сергеј Калинић, Круна Симеоновић и Теодора Ђорђевић. Свештенство Цркве Светог Максима Исповедника се захваљује донаторима Божићних златника, госпођи Маји Михајловић Вељковић, Оливери Хајровић, Татјани и Ненаду Лештанину и Веселинки Паклар из Костолца, као и златари “ Бошковић“ из Пожаревца.

Молитвено прослављање сви су наставили у својим домовима.

Божић, хришћански празник који окупља целу породицу. Kод нас најрадоснији празник обилује обичајима који трају данима пре празника и то је најсвечанији и најлепши празнични део године.
Божић се празнује као дан рођења Исуса Христа, сина Божијег. Чињеница да представља рођење новог живота сврстава га и у дечији празник, празник детињства, родитељства.

Овај празник се слави у кругу породице и траје три дана. Другог дана се обележава Сабор Пресвете Богородице, а трећи дан је посвећен архиђакону Стефану.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!