ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О ДОДЕЛИ ПОДСТИЦАЈНИХ СРЕДСТАВА ПОЉОПРИВРЕДНИМ ПРОИЗВОЂАЧИМА

У Скупштинској сали Градске општине Костолац, у четвртак 30. новембра, организовано је потписивање Уговора о додели подстицајних средстава пољопривредним произвођачима. Субвенције су додељене власницима 30 пољопривредних газдинстава са територије Градске општине Костолац.

Потписивању уговора о додели подстицајних средстава присуствовали су председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски, члан Већа Градске општине Костолац Срђан Радовановић и Александра Николић, члан Комисије за израду и праћење реализације програма подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја Града Пожаревца.

Председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски пожелео је пољопривредницима да им наредна година буде још успешнија и да се настави тренд улагања значајних средстава у унапређење пољопривредних газдинстава.

Овом приликом пољопривредници су потписали уговоре са Градом Пожаревцем како би им биле исплаћене субвенције.

Подсећамо у поступку расписаног Јавног конкурса за спровођење мера подршке пољопривредне политике и руралног развоја Града Пожаревца у 2023. години, од 15.08.2023. године, поднето је укупно 274 писаних пријава. Уговори о додели средстава потписани су за нову механизацију, опрему за пчеларе и повртаре, опрему за наводњавање, набавку садница воћа, набавку грла за тов јунади, за осигурање усева и животиња, као и за финансирање камате једногодишњих кредита.

Град Пожаревац је у те сврхе определио 33.457.614,00 динара за подстицајна средства индивидуалним пољопривредним газдинствима.

Поменута финансијска средства додељена су на основу Програма подршке спровођењу пољопривредне политике и политике руралног развоја Града Пожаревца, након расписаног Јавног конкурса с циљем стимулисања и подршке пољопривредним произвођачима.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!