Мирјана Бобић Мојсиловић гостовала у Костолцу

У препуној великој сали Дома културе у Костолцу, гостовала је Мирјана Бобић Мојсиловић, књижевница, сликарка и бивша новинарка, уз чије књиге се већ деценијама смејемо, плачемо, растемо, пребољевамо и праштамо и која се са правом сматра једним од симбола урбаног Београда, Србије и некадашње Југославије.

Као новинар писала је за најзначајније часописе на овим просторима. Сматрана је новинарском елитом у време кад је одлучила да напусти стални посао и постане професионални писац. Постала је један од првих аутора – самосталних издавача у Србији. Последњих двадесетак година Мирјана се посветила писању. Њене књиге постале су бестселери. Дванаест њених наслова објављено је у Француској, Италији, Чешкој, Хрватској, Словенији и Македонији. ТВ серија Азбука нашег живота, снимљеној на основу њена два романа Мушка азбука и Азбука мог живота. По њеној причи урађен је сценарио за ТВ серију Тајна винове лозе. Радила је више емисија на телевизији. Већ три године обилази нашу земљу снимајући емисију „Срећна Србија“.

Књижевница је у Костолцу представила свој нови роман „Сазвежђе свитаца“, причала о свом књижевном и новинарском раду, о сарадњи са медијима, рецитовала је своје песме и одговала на питања публике.

Књижевно вече са Мирјаном Бобић Мојсиловић организовао је Центар за културу „Костолац“ у сарадњи са Огранком Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ из Пожаревца под покровитељством Градске општине Костолац.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!