У петак, 24. новембра пуштање у саобраћај Првомајске улице са кружним током

Завршена је реконструкција Првомајске улице са кружним током у Костолцу, а вредност ове инвестиције износи 59 милиона динара.

ПРЕДСТАВНИЦИ ГРАДА ПОЖАРЕВЦА И ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ

Деоница је дуга око 350, а широка шест метара и предвиђена је за одвијање двосмерног саобраћаја.

Радови на реконструкцији ове улице, која ће сутра и званично бити отворена за саобраћај, обухватили су припремне радове и асфалтирање 350 метара коловоза у ширини од 6-13 метара, као и изградњу нове кишне канализације у дужини од 250 метара; Такође, постављена је нова улична расвета, уређена је пешачко-бициклистичка стаза у дужини од 350 метара и ширини од 1,5 – 3,5 метара. Наведена реконструкција обухватила је и припремне радове и асфалтирање кружног тока, хумузирање око 1000 m² зелених површина, као и постављање пратеће саобраћајне опреме у зони школе (заштитна ограда и сл.)

Према речима Саше Павловића градоначелника Пожаревца, ово је једна од највећих инвестиција које је град Пожаревац заједно са Градском општином Костолац спровео у овој години.

-Реконструкцијом ове улице решен је деценијски проблем, који смо имали са надвожњаком. Улица је значајна зато што додатно повезује главну транзитну улицу Карађорђеву са улицом Боже Димитријевића. Такође повезује и улице које су због надвожњака биле слепе: Николе Тесле и Вељка Дугошевића. Наредни корак који планирамо је наставак изградње улице Николе Тесле ка Трудбеничкој. Пројектна документација је завршена и у току је измена Плана генералне регулације и сада већ слободно можемо да најавимо и изградњу четвртог крака кружног тока.

Павловић је нагласио да политика која се врши на Републичком нивоу, политика председника Александра Вучића јесте улагање у инфраструктуру, посебно у путну.

Сведоци смо једне велике Републичке инвестиције на територији града Пожаревца, а то је брза саобраћајница од Коридора 10 до Голупца. Следећи ту политику град Пожаревац такође је доста улагао у путну инфраструктуру од 2016. године. Ове године смо изградили 7 километара путева, од којих је највећа инвестиција била реконструкција Табачке чаршије, док смо у последње три године изградили 40 километара локалних путева. Не стајемо овде очекује нас период великог рада и улагања града Пожаревца и Владе Републике Србије за добробит свих грађана, истакао је Павловић.

Нова Првомајска улица са кружним током једна је од најбоље уређених и најлепших у граду, а Костолац је коначно добио модерну саобраћајницу налик другим већим градовима.

-Испунили смо обећање које смо дали нашим суграђанима, а то је да ћемо решити деценијско проблем и не само да смо уклонили надвожњак, већ смо изградили прелепу улицу у Костолцу. Првомајска улица дефинитивно ће променити путну и саобраћајну инфраструктуру на територији ГО Костолац. Њен значај је јер повезује четири улице: Карађорђеву, Николе Тесле, Вељка Дугошевића и Боже Димитријевића, рекао је председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски.

Крстаноски се том приликом захвалио Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре и Влади Републике Србије на  помоћи у реализацији овог пројекта, посебно граду Пожаревцу који је обезбедио средства за инвестицију.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!