ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА

Удружење за промоцију културе, традиције и туризма „Од књиге до душе“ уз подршку Цркве Светог Максима Исповедника из Костолца организује хуманитарну акцију прикупљања прехрамбених намирница, зимске гардеробе, обуће, постељине, покривача, пелена за одрасле и средстава за хигијену за Дом за штићенике ометене у развоју при манастиру „Света Петка“ у Извору код Параћина (Епархија браничевска), који се већ 70 година стара о најтеже ометеној у развоју женској деци и одраслим.


Пун назив дома је Домско одељење за смештај одраслих и старијих са интелектуалним тешкоћама и тешкоћама у комуникацији “Извор” при Центру за социјални рад Параћин. У њега могу да дођу само пунолетне особе, иако је некада било и много деце.
Због начина функционисања, овај манастир представља јединствени случај у целој Србији, где монахиње у манастирском дому по 24 часова воде константну бригу о лицима ометеним у развоју, од чега је половина непокретна. Сестринство чини 13 монахиња. У дому тренутно борави 88 штићеница, које имају од 20 до 70 година.

Сви који желе да се прикључе акцији су добродошли и било би пожељно да се оно што желите да донирате донесе до 1. децембра код Ружице Живковић (ул. Ђуре Јакшића 12, Костолац) или у Цркву у Костолцу (радно време од 8-16 и недељом од 7-14 часова).

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!