Улица Првомајска са кружним током ускоро једна од најлепших у граду

Реализација пројекта реконструкције Првомајске улице са кружним током, приводи се крају. Урађен је завршни слој асфалта и постављена је хоризонтална и вертикална саобраћајна сигнализација.

Иначе на овој саобраћајници постављено је и „паметно“ аутобуско стајалиште које је од посебне важности, јер ће га највише користити ђаци основне и средње школе, које су у не посредној близини. Стајалиште је опремљено соларним напајањем, захваљујући којем ће грађани, моћи да допуне своје мобилне уређаје уз помоћ уграђених УСБ прикључака. Такође оно има и сопствену ЛЕД расвету, интернет конекцију, лед дисплеј а сви предвиђени прикључци и расветa користиће сунчеву енергију.

Подсећамо до сада је постављена нова ЛЕД расвета која је монтирана на челичним стубовима. Такође постављена је и нова мрежа кишне канализације, коју чине четири крака укупне дужине око 245 метара. Завршено је асфалтирање тротоара и обележена је стаза за бициклисте.

Ових дана уследиће радови на постављању заштитне ограде у циљу безбедности грађана и деце. Такође обавиће се и радови на уређењу зелене површине у кружном току. Вредност инвестиције износи 58.709.031,60 динара са ПДВ-ом.

Сви реализовани радови допринели су да ова улица буде најбоље уређена и најлепша, а Костолац је коначно добио модерну саобраћајницу налик другим већим градовима.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!