Вртић „Мајски цвет“ добио ново дечије игралиште

У костолачком вртићу „Мајски цвет“ постављено је ново дечије игралиште са бројним забавно едукативним садржајима. Поред тога реновирано је и двориште ове установе чија површина износи 1200 м2. Двориште се састоји из јасленог дела и дела за предшколце са свим справама које су атестиране и прилагођене деци овог узраста.

Вртић су у уторак, 15. августа обишли градоначелник Пожаревца Саша Павловић, члан Градског Већа, Горан Несторовић, председник Градске општине Костолац, Серџо Крстаноски, председница Скупштине Градске општине Костолац, Милена Церовшек, заменик председнице Скупштине, Милан Ђаловић и директорка ПУ „Љубица Вребалов“ Пожаревац, Тања Лончар.

Према речима градоначелника Града Пожаревца Саше Павловића након недавно завршених радова, вредности 6.600.000 динара, 270 детета из овог вртића добила су на коришћење нове садржаје у дворишту површине 1200 м2, од чега је 500 м2 тартан, 400 м2 трава са дрвећем и 200 м2 бехатон.

Он је додао да локална самоуправа улаже значајна средства у предшколско образовање. У овој години за вртиће је издвојено око 500 милиона динара без инвестиција истакао је Павловић и додао да је то буџет неке мање општине.

Председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски се захвалио локалној самоуправи на овој инвестицији и додао је да је у Костолцу урађено седам дечијих игралишта.

Захвални смо на томе што је Град Пожаревац издвојио средства за ново игралиште у костолачком вртићу. Подсетићу да смо током прошле а и ове године на територији Градске општине Костолац реконструисали седам дечијих игралишта и наставићемо и надаље да уређујемо простор за најмлађе суграђане, истиче Крстаноски.

Директорка вртића Тања Лончар је изјавила да је ова инвестиција од великог значаја за објекат у Костолцу на радост деце која похађају овај вртић.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!