У СТАРОМ КОСТОЛЦУ ОДРЖАНО 14. ПО РЕДУ ТАКМИЧЕЊЕ У КУВАЊУ РИБЉЕ ЧОРБЕ: Победник Слађан Маринковић – Лимун из Пожаревца

У уторак 01. августа 2023. године на стадиону малих спортова у Старом Костолцу по четрнаести пут, одржана је традиционална манифестација „Млавски котлић“.

Ове године учествовало је учествовало 116 такмичара, из Ковина, Панчева, Вршца, Гаја, Баваништа, Делиблата, Пожаревца, Костолца и других околних места.

У прелепом амбијенту и дружењу, ветар је ширио мирисе рибље чорбе и роштиља, а посетиоце манифестације је увесељавао певач народне музике Јоца Стевановић.

Жири је имао тежак посао јер је већи број чорби конкурисао за прво место, али су на крају, оцењивањем различитих карактеристика изабрали најбољу рибљу чорбу. Жири су чинили: Негован Ивановић, Фрања Дујић, Драгослав Марјановић и Драган Ђорђевић.

Прво место освојио је Слађан Маринковић – Лимун из Пожаревца, друго место Костић Боривоје из Костолца, треће место Димитрије Маринковић из Старог Костолца. Титулу најлепше куварице понела је Маријана Ивановић из Костолца. Најмлађи учесник чорбаријаде била је Грујић Анђелија (3) – насеље Канал, а најстарији такмичар био је Марков Ђура из Баваништа (73).

Према речима организатора такмичења „Млавски котлић 2023“ Дејана Алавање обезбеђено је доста награда за такмичаре. – Оно што је заиста импозантно јесте чињеница да је ова манифестација добила јако велики круг пријатеља и нових посетилаца. Ове године припремили смо богат програм, током дана била је и лутрија, а главну награду печено прасе освојио је Јован Димитријевић из Старог Костолца.

Манифестацију су посетили представници Градске општине Костолац који су потврдили да ће наставити да подржавају овакве манифестације у сеоским срединама.

Манифестацију је обогатио ватромет, а затим је уследило општенародно весеље. Највеселији су били Кинези, чиме је потврђено да је поред добре сарадње, развијено и пријатељство као нераскидива веза два народа.

Организатор манифестације је Месна заједница Стари Костолац под покровитељством Градске општине Костолац уз велику подршку ПД Аутотранспорт д.о.о, синдиката Термоелектране Костолац А и Б, синдиката Копови Костолац, као и бројних спонзора.

Share on Google+Share on FacebookTweet about this on Twitter
error: Садржај је заштићен !!